Press "Enter" to skip to content

E3, unul dintre cele mai mari evenimente din gaming, a fost anulat

Am o veste tristă pentru toți pasionații de jocuri noi. E3, una dintre cele mai respectate și mai urmărite convenții din gaming tocmai a fost anulată. Nu, nu este o păcăleală de 1 aprile. Motivele sunt multe, așa că hai să vedem exact despre ce e vorba.

Totul a început în 2020 când, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, E3 a fost anulat. Apoi, organizatorii au avut răgaz timp de un an de zile să treacă întreaga convenție în online iar, în 2021, E3 a debutat într-un format exclusiv digital. Anul trecut, convenția a fost de asemenea anulată, tot din cauza pandemiei.

Între timp, mai toți dezvoltatorii și publisherii de jocuri și-au dat seama că pot organiza mai bine și mai eficient propriile lor evenimente de lansare. Vezi tu, înainte, E3 era evenimentul la care toată lumea se uita. Fie că vorbim despre anunțuri sau lansări de jocuri AAA cu bugete imense sau despre hardware în toată regula (vezi Cyberpunk 2077 sau PS3), ora exactă în gaming se dădea la E3.

Dar asta a impus și o provocare dezvoltatorilor. Dacă jocul pe care voiau să îl arate nu era extraordinar, cu siguranță ar fi existat alte titluri sau lansări care ar fi furat din spotlight-ul proiectelor lor. Astfel, companiile și-au dat seama că e mai simplu de prezentat un joc nou într-un mediu controlat și proprietar. Așa s-au născut evenimente precum Sony State of Play sau Nintendo Direct.

Și așa ajungem în prezent, când organizatorii E3 au anunțat că, din cauza interesului scăzut al companiilor, convenția de anul acesta se va anula. Practic, cei în măsură să ia această decizie au spus că, decât să organizeze un eveniment la care companii precum Sony, Nintendo, Microsoft și Ubisoft nu sunt prezenți, mai bine nu îl organizează deloc, ceea ce este complet valid și sunt de acord cu asta. Decât să faci ceva prost, mai bine nu îl faci deloc.

Totuși, asta pune un mare semn al întrebării asupra E3 în viitor. Vom mai avea această convenție și la anul sau întreg proiectul va fi anulat complet? Cum ar arăta un astfel de eveniment fără nume precum Sony și Nintendo? Există și altă soluție pentru a combate reticența companiilor de a-și prezenta jocurile la E3? Toate astea sunt întrebări la care, în acest moment, nu avem răspuns. Cu toate astea, sper ca lucrurile să revină la normal și să ne bucurăm de un nou E3 la anul.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares