Press "Enter" to skip to content

The Last of Us Part I pe PC se „bucură” de multe recenzii negative din cauza problemelor serioase de optimizare

Primul joc din seria The Last of Us are un loc special în inima mea. L-am jucat prima oară pe PS4 acum ceva ani buni și, de atunci, a rămas unul dintre jocurile mele preferate din toate timpurile. Iar, când Sony a anunțat că vor aduce acest clasic și pe platforma mea preferată (PC) m-am bucurat mult. Să pot să țintesc cu mouse-ul în loc să mă chinui să le trag în capetele zombalăilor cu un controller? Count me in!

Doar că entuziasmul meu avea să fie spulberat de starea dezolantă în care jocul a fost lansat pe PC. Iar asta se reflectă cel mai bine în recenziile utilizatorilor de pe Steam, unde The Last of Us Part I are doar 33% recenzii pozitive și se încadrează în categoria „mostly negative”. Asta vine în contrast cu scorul de 88/100 pe care varianta de Playstation 5 l-a înregistrat pe Metacritic.

Printre cele mai întâlnite plângeri peste care am dat în secțiunea de recenzii de pe Steam se numără: utilizarea foarte mare a memoriei RAM de pe placa video și o nenumărate crash-uri. În primul rând, oamenii se plâng că, la detalii mai mari, jocul mănâncă atât de mult VRAM încât o placă precum RTX 2080 sau RTX 3070Ti cu o capacitate de 8GB nu este suficientă pentru acest joc. Asta e foarte rău, ținând cont că aceste plăci sunt, în continuare, foarte potente și nu ar trebui să aibă probleme în a rula The Last of Us Part I.

The Last of Us Part I PC ReviewsThe Last of Us Part I PC Reviews

Crash-urile sunt altă problemă de care mai toți gamerii care au încercat The Last of Us Part I pe PC s-au lovit. Vorbim atât despre crash-uri care închid jocul, dar și de unele care blochează complet PC-ul. Mai interesant este că, cei care au raportat astfel de probleme, nu se plâng neapărat de natura crash-urilor în sine, ci de cât sunt ele de frecvente.

The Last of Us Part I PC ReviewsThe Last of Us Part I PC Reviews

Rămâne de văzut dacă cei de la Iron Galaxy (dezvoltatorul care s-a ocupat de portare) vor rezolva toate aceste probleme. Sper din suflet ca, în câteva săptămâni, jocul să fie într-un stadiu mai bun pentru că al meu RTX 2070 cu 8GB VRAM nu pare că mai este suficient. Dacă te interesează să afli mai multe despre The Last of Us Part I pe PC, ține un ochi pe site pentru recenzia completă.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares