Press "Enter" to skip to content

Peste 40 de jucători profesioniști de Dota 2 au fost banați de Valve

Cei care urmăresc scena competitivă de Dota 2 probabil sunt familiari cu Dota Pro Circuit. Ediția 2023 a acestui campionat se apropie de început, iar fanii din toată lumea începuseră să se întrebe dacă evenimentul se va desfășura în condiții normale. Ultimul campionat din iarnă a fost un eșec din cauza acuzațiilor de trișat și aranjat de meciuri, dar Valve au reacționat și au banat conturile a peste 40 de jucători profesioniști din China și sud-estul Asiei.

Numărul total indicat de Valve și Perfect World Esports (organziatorul evenimentelor) este de 46 de jucători. În plus, cinci echipe au fost eliminate din circuitul organizatorilor după ce le-au fost aduse acuzații de cheating în urma turneului din iarnă, DPC Winter Tour. În cazul unora dintre echipele eliminate, acuzațiile nu au început acum, ci doar au culminat în cadrul acestui scandal.

Printre cele mai mari nume de pe lista neagră regăsim echipa intitulată „Knights” care este alcătuită din unii dintre cei mai respectați jucători de Dota 2 din China și SEA. Aceștia au evoluat foarte bine în timpul turneului din iarnă, dar la scurt timp au apărut și primele acuzații de blat. În plus, jucătorii au fost acuzați și de faptul că ar folosi cheat-uri pentru a căpăta un avantaj în fața competiției.

Toți cei cinci jucători de la Knights, alături de întreaga echipă EHOME, patru jucători Dawn Gaming, patru din Team Mistique, trei membri LBZS, trei ai Team Flow și încă câțiva profesioniști din cadrul altor echipe au fost banați din următoarele competiții. Asta înseamnă că două echipe de top și o parte bună dintre jucătorii din Divizia I ai ligii din China au fost eliminați din scena competitivă. Acest scandal a pătat foarte tare imaginea Chinei în lumea Dota 2, în condițiile în care relațiile erau și așa destul de șubrede.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares