Press "Enter" to skip to content

Vei putea juca Diablo IV și pe un cartof

Blizzard a anunțat că în scurt timp gamerii vor avea șansa să joace versiunea open-beta a lui Diablo IV. Asta este o veste mare, mai ales că jocul s-a lăsat așteptat mai bine de zece ani. Deci vă dați seama că numărul celor care vor să pună mâna pe el mai repede este destul de mare. Sesiunea de testare cu publicul începe pe 24 martie, așa că mi se pare un moment bun să discutăm despre cerințele de sistem ale jocului.

/ 1080p, Low @ 30FPS 1080p, Medium @ 60FPS
Procesor Core i5-2500K / FX-8100 Core i5-4670K / Ryzen 3 1300X
Memorie RAM 8GB 16GB
Placă video GeForce GTX 660 / Radeon R9 280 GeForce GTX 970 / Radeon R7 370
Stocare 45GB (SSD)
Sistem de operare Windows 10 64-bit

Pot spune că într-un fel mă așteptam la asta, dar tot am fost surprins de cerințele de sistem publicate de către cei de la Blizzard. În special de faptul că pentru a rula jocul la detalii minime cu rezoluție FullHD, ai nevoie de un procesor Intel Core i5-2500K. Adică un model de-acum mai bine de zece ani pe care-l găsești la 100 de lei pe OLX. Pe partea de placă video ai nevoie de un GTX 660, sau grafica integrată din aproape orice procesor modern, doar 8GB de memorie RAM DDR3 și 45GB spațiu de stocare, de preferat pe SSD. Astea ca să rulezi jocul la 30FPS.

Diablo IV BlizzardDiablo IV Blizzard

Dacă vrei să mai urci setările și framerate-ul va trebui să ai un Core i5-4670K, adică un Haswell tot cu DDR3, doar că aici crește și nevoia de memorie RAM la 16GB. Pentru a te bucura de Diablo IV Open Beta la 60FPS cu setările la Medium vei avea nevoie de un GTX 970 de la NVIDIA sau Radeon R7 370, deci cerințele urcă. Probabil pentru 4K Ultra o să ai nevoie de un RTX 3070 sau ceva, deci nimic de speriat nici aici. Bine, vorbim despre versiunea de test a jocului, deci cerințele pot să urce… ori să coboare. Dar asta ține doar de optimizarea pe care o va primi.

Diablo IV va fi lansat pe 6 iunie 2023 pe PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series și Xbox One – jocul va necesita în permanență o conexiune la internet și nu va oferi un mod de joc offline. În plus, va conține un sistem de micro-tranzacții cu elemente cosmetice și se aude că Blizzard încearcă să implementeze și suport pentru cross-play între toate platformele.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares