Press "Enter" to skip to content

Gaming Marathon, prima competiție mare de gaming din România, are loc pe 5 martie

Mereu mă entuziasmez atunci când vine vorba despre competițiile de gaming. În 2012 am fost la prima ediție Dreamhack organizată la București și de atunci mereu am avut un interes pentru genul ăsta de evenimente. Astfel, te anunț și pe tine că Gaming Marathon, primul mare eveniment de acest fel din 2023, va avea loc curând, mai exact pe 5 martie, în online.

Ediția din acest an este dedicată femeilor care activează în acest domeniu iar streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri le vor încuraja pe fete să creeze jocuri video sau să urmeze o carieră în esports sau streaming. Ediția din acest an este de departe cea mai competitivă de până acum. Duminică, peste 30 de streameri vor intra într-o competiție inedită.

Road To Glory îi provoacă pe aceștia în cinci runde eliminatorii, în fiecare rundă streamerii trebuind să bată un challenge dintr-un joc: Fall Guys, Fortnite, Valorant și Bomberman, iar cei doi mari finaliști se vor lupta pentru Cupa Gaming Marathon într-un meci de Counter Strike: Global Offensive. Competiția poate fi urmărită pe canalul lui Werty, el fiind și comentatorul turneului, de la ora 14:00.

Pe lângă asta, comunitatea GRL Power se extinde pentru a oferi șansa tuturor creatoarelor de conținut să facă parte dintr-o comunitate bazată pe valori de nondiscriminare și încurajare a talentului în gaming. Streamerițele Antonia Nuckle, Karinul, AlexaTV, Reddysh, Trissmery și multe altele vor avea oportunitatea de a discuta, în timpul meciurilor de Among Us, cu Ana Dumbravă, jucătoare profesionistă CS:GO, desemnată “Women’s Player of the Year” de către HLTV, despre perfomanță în esports feminin.

Dar asta nu e tot, pentru că nu doar fetele pasionate de arta jucatului în sine au ceva de învățat de la Gaming Marathon. Fetele interesate să urmeze o carieră de programatoare, producătoare, community manager sau tester, printre multe alte specializări pe care industria de game development le cuprinde, vor afla în timpul stream-urilor cum se pot pregăti pentru a dezvolta jocuri video. Specialistele de la studioul Gameloft vor împărtăși comunităților lui Bobospider, Trissmery, Meitii și Tudor Buțan experiența lor în industrie și despre cum au ales o carieră în acest domeniu.

Marea finală a concursului de PUBG Mobile va fi transmisă live de Gaming Marathon și va fi comentată de Tedereu, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut al celebrului joc online multiplayer de tip battle royale. Desigur, dacă vrei să afli mai multe detalii despre eveniment sau chiar vrei să te înscrii și tu, găsești toate informațiile pe site-ul oficial al evenimentului.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares