Press "Enter" to skip to content

Ubisoft lucrează la două jocuri Far Cry – o continuare a seriei și un spin-off multiplayer

Seria Far Cry este una dintre cele mai recunoscute și apreciate din catalogul Ubisoft, motiv pentru care producătorul lucrează de zor la două jocuri noi. Informația vine de la Insider Gaming și se pare că este vorba despre un joc single-player care duce mai departe seria și un spin-off multiplayer. Ambele jocuri au legături strânse cu studioul din Montreal și pare că sunt dezvoltate în paralel, mai ales că și-au început viața împreună, fiind separate în două proiecte ceva mai târziu.

Formula de bază a jocurilor Far Cry a fost solidificată odată cu lansarea celui de-al treilea titlu: se alege o locație adesea exotică, se combină cu un antagonist carismatic, adaugi orătănii care încearcă să te mănânce în timp ce ești fugărit de răufăcători, cucerești turnuri sau alte forme de baze și pe măsură ce progresezi în joc poți să craftezi diferite arme și echipamente interesante. Încă de la prima confruntare cu Vaas în Far Cry 3, toate jocurile care au urmat s-au ținut cu dinții de această rețetă. Mă aștept ca și al șaptelea joc să respecte canonul seriei, însă în cazul jocului multiplayer o să vedem niște schimbări interesante.

Far Cry 3Far Cry 3

Far Cry devine un joc multiplayer live-service

Bun, al șaptelea ca al șaptelea, nu mă aștept la mari schimbări. Însă planurile pentru jocul multiplayer sună cel mai interesant. Conform aceleiași surse, Ubisoft Montreal au ales o abordare de tip extraction shooter cu mecanici precum permadeath, un sistem de management al resurselor restrictiv, contracte și tot soiul de activități. Nu este pentru prima dată când dezvoltatorul încearcă ceva de genul, având experiență cu The Division Dark Zone și Raibow Six Extraction.

Locația propusă este interesantă și va arunca jucătorii în sălbăticia din Alaska. Asta se aliniază perfect cu câteva locații pe care Ubisoft le-a propus fanilor prin intermediul unui sondaj. Este foarte posibil ca Far Cry 7 să fie bazat pe una dintre acestea, iar lista completă arată cam așa:

  • Un scenariu SCI-FI pe o planetă straină;
  • Războiul din Vietnam din anii ’60;
  • Junglele pline de traficanți de droguri din Peru;
  • O poveste cu vampiri în care chiar tu ești unul;
  • Vestul Sălbatic din America secolului 19;
  • O invazie zombie;
  • Un sequel pentru Blood Dragon cu Rex Power Colt;
  • O lume post-apocaliptică inspirată de Mad Max;
  • O insulă populată de dinozauri în timpurile noastre;
  • O continuare a poveștii din Shangri-La, locația a celui de-al patrulea joc.

Noile jocuri vor fi dezvoltate folosind motorul grafic Snowdrop pe care l-am văzut la treaba în The Division. Același motor va sta la baza următoarelor mari lansări Ubisoft precum Avatar: Frontiers of Pandora, The Settlers: New Allies, remake-ul Splinter Cell și un joc Star Wars cu o lume open-world. În plus, aceste informații sunt susținute și de Kotaku care au vorbit cu un angajat Ubisoft. Acesta a confirmat că Yves Guillemot, CEO-ul companiei, ar fi menționat ambele jocuri într-o ședință internă.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares