Press "Enter" to skip to content

Valve isi ia adio de la Steam Controller

Astazi este ziua in care spunem ramas bun lui Steam Controller. Micul gamepad creat de Valve care a generat atatea dureri de maini si care a fost o idee interesanta, care insa nu a atins faima asa cum si-ar fi dorit producatorul.

In acest moment, controller-ul creat de Valve se vine la nivel global pentru suma de cinci (5) dolari plus taxe de transport, ceea ce reprezinta un discount de 90% fata de pretul sau original. De asemenea, pe pagina produsului este specificat faptul ca este disponibil doar in cantitati limitate. The Verge au vorbit cu Valve si au descoperit ca dupa epuizarea stocului actual de Steam Controller, nu va mai exista niciun altul. Deci pe scurt, aceasta vanzare este mai de graba o debarasare.

Este pacat. Pe de-o parte, Steam Controller este poate cel mai customizabil gamepad lansat vreodata, cu o comunitate mica, dar dedicata, care creaza configuratii personalizate pentru aproape orice joc disponibil pe piata, modifica controller-ul in sine sau chiar ofera scheme de control speciale pentru oamenii cu diazbilitati, pentru care un controller clasic nu ar putea fi o optiune. Pe de alta parte insa, in mod ciudat cele doua pad-uri cu haptic feedback care au luat locul stick-urilor clasice nu au fost niciodata un succes prea mare, in ciuda versatilitatii de care au dat dovada. Steam Controller a fost un experiment fascinant, a carui mostenire traieste in produse precum controllerele de la Valve Index VR, care ofera un haptic feedback foarte nuantat.

In acest punct, nu este clar daca Valve va mai incerca sa creeze un alt controller, insa pentru moment echipele de dezvoltare ale companiei sunt concentrate pe proiecte mai importante, precum Half-Life: Alyx. Pana atunci, o sa va rog sa apasati „F” pentru a oferi condoleante unui controller special, care insa nu a fost niciodata mai mult decat un accesoriu cool.

Kotaku

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares