Press "Enter" to skip to content

PlayStation 4 este a doua cea mai bine vanduta consola din lume

Sony si-a detaliat rezultatele finaciare din al doilea trimestru al anului 2019, adica cele trei luni care s-au incheiat pe 30 Septembrie, perioada in care PlayStation 4 a vandut 2.8 milioane de unitati la nivel global. Aceasta cifra este putin mai slaba decat cea inregistrata in Q1 2019, cand consola a vandut 3.2 milioane de bucati. Totusi, aceste cifre sunt suficiente pentru a clasa PlayStation 4 pe locul doi in topul celor mai bine vandute console din istorie.

Asa cum a fost confirmat in luna Iulie a acestui an, vanzarile de PlayStation 4 au atins pragul de 100 de milioane de bucati, numar care, combinat cu vanzarile din Q2 2019, aduce totalul la 102.8 milioane de unitati, ceea ce a clasat PS4 peste PlayStation-ul original. Oricum, PlayStation 2 ramane in continuare cea mai bine vanduta consola din toate timpurile*, cu peste 150 de milioane de unitati vandute.

* din aceasta comparatie sunt excluse consolele portabile

Per total, a fost un ciclu de viata solid pentru PlayStation 4, care a intrat in al saptelea sau an pe piata. Sony a inceput sa detalieze din ce in ce mai mult succesorul consolei, PS5, astfel timpul incepe sa se scurga pentru PS4. In ciuda acestui fapt, mai avem de vazut jocuri mari pe consola actuala, printre care si The Last of Us 2 de la Naughty Dog. The Last of Us 2 a fost recent amanat pana in primavara lui 2020, directorul Neil Druckmann sustinand ca timpul castigat ii va ajuta echipa sa finiseze mai bine jocul.

Abia in ultimele cateva saptamani cand ne apropiam de incheierea unor sectiuni din joc, ne-am dat seama ca pur si simplu nu avem destul timp sa aducem jocul la un nivel pe care l-am numi demn de renumele Naughty Dog. In acest punct, aveam doua optiuni: sa facem compromisuri vis-a-vis de joc sau sa mai lucram la el. Am ales cea de-a doua varianta, iar noua data de lansare ne permite sa terminam tot la nivelul de satisfactie pe care ni-l dorim, in acelasi timp reducand si stresul care apasa pe intreaga echipa.

Suntem foarte multumiti ca nu trebuie sa ne compromitem viziunea, dar suntem dezamagiti ca nu am putut evita aceasta situatie. Ne-am fi dorit sa putem aproxima mai bine cat de multe finisaje sunt necesare, dar si dimensiunea si importanta acestui joc. Ne pare foarte rau ca ne dezamagim fanii si pentru asta, ne cerem scuze.

Naughty Dog este o companie foarte user-friendly si a aratat-o inca o data. Probabil unul dintre ultimii mari producatori de jocuri care pun fanii si calitatea produselor pe primul loc, in defavoarea banilor si lansarilor fortate. Alaturi de CD Projekt Red au un loc special pentru mine si abia astept sa joc The Last of Us Part 2 atunci cand va fi lansat.

Gamespot

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares