Press "Enter" to skip to content

Call of Duty Modern Warfare este numit material de propaganda de catre rusi

Call of Duty Modern Warfare are loc intr-o tara fictionala din Orientul Mijlociu, dar imprumuta elemente foarte evidente ale razboiului civil din Siria pentru a crea un fir narativ in care fortele speciale ale Marii Britanii si ale Americii se imprietenesc pentru a lupta cu rusii malefici. Previzibil, povestea nu a prins prea bine in Rusia.

Criticile la adresa lui Modern Warfare au inceput in Rusia cu mult inainte de lansare, dar o scena, in special, a agitat si mai mult apele in acest weekend. Tara fictionala din Modern Warfare este clar un substitut pentru Siria, dar imprumuta si elemente din Razboiul din Golf cu un masacru fictiv ce imita un masacru ce a avut loc in realitat, cunoscut drept Soseaua Mortii, atat in joc cat si in realitate.

Pe 26 Februarie 1991, Statele Unite si fortele aliate au atacat o coloana de forte ale armatei Irakiene in timp ce se retrageau din Kuwait in tancuri si alte vehicule. Unele surse vorbesc si despre prezenta unor civili palestinieni si estimeaza numarul mortilor la cateva sute spre o mie. Un pilot american povesteste ca era ca atunci cand impuscai rate pe balta. Statele Unite au musamalizat atacurile, chiar si sub acuzatia de crima de razboi. In Modern Warfare insa, rusii sunt cei care au condus o astfel de operatiune.

A urmat o furtuna de recenzii negative pe Metacritic, unele in limba rusa, iar scorul lui Modern Warfare din partea membrilor site-ului este de 2.8 in acest moment. Multe dintre aceste recenzii arata cu degetul la modificarea istoriei, dar nu este doar atat. Criticile aduse de joc asupra Rusiei sunt pline de ura iar soldatii rusi sunt portretizati drept niste monstri sadici intr-un joc care se presupune ca nu ia partea nimanui.

„Acesta nu este un joc, ci propaganda politica, care din pacate va afecta mintile oamenilor,” spune un review. „Privesc americanii intr-o lumina buna si sunt convins ca sunt o multime de persoane valoroase printre ei, dar cei care au facut acest joc, in special scriitorii, sunt niste [imaginati-va continuarea]”.

Ca de obicei, un joc despre razboi a starnit controverse, insa pe buna dreptate. Si in review-ul pe care urmeaza sa-l public, am vorbit putin despre acest aspect. Cumva, a fost dusa mult prea departe antagonizarea rusiei, in timp ce popoarele arabe au fost puse intr-o lumina foarte buna de oameni opresati care nu fac decat sa raspunda cu aceeasi moneda, iar americanii sunt, ca de obicei, cel mai bun popor din lume. Stim cu totii care este de fapt realitatea, dar pana la urma este un joc care a avut razboiul impotriva Rusiei drept tema recurenta. Sa nu uitam de misiunea No Russian din Modern Warfare 2.

PC Gamer

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares