Press "Enter" to skip to content

Toate controllerele de Xbox One vor fi compatibile cu noul Xbox

Dupa prezentarea din cadrul conferintei E3, un lucru foarte putin discutat a fost anuntul lui Phil Spencer care spunea ca Project Scarlett va fi compatibil cu accesorii si jocuri din generatiile anterioare. In timp ce compatibilitatea cu jocurile vechi era de asteptat, mai ales ca si Xbox One ofera aceasta caracteristica, nu multa lume se astepta ca si accesoriile acestei console sa fie compatibile cu Scarlett.

Recent, James Shields, marketing manager al Xbox a confirmat inca o data ca orice controller de Xbox One va functiona fara probleme cu noua generatie de console. Nu are importanta daca vorbim despre un controller din prima generatie, sau unul dintre cele mai noi care au suport Bluetooth, sau chiar Elite-ul plin de briz-brizuri. Daca a functionat pe Xbox One, va functiona si pe Scarlett.

Inca de la E3, Phil Spencer a explicat ca prin aceasta decizie, Xbox respecta gamerii si achizitiile facute de acestia pe platforma de la Microsoft. Asta are sens, intrucat Xbox incearca sa stearga linia dintre generatii si mai mult de atat, sa elimine diferenta dintre Xbox si PC. Pe langa asta, tactica aleasa de Xbox va fi benefica si pentru vanzarea Project Scarlett. Investitia in noua generatie va fi mai usor de suportat cand stii ca ai deja o mare parte din accesoriile necesare de la vechea consola.

Aceasta caracteristica este una benefica pentru Xbox, dar si pentru industria de gaming „as a whole” pentru ca schimbarea de platforma a fost mereu cea mai grea parte. Fie ca vorbim de PC, unde schimbarea unui procesor duce de cele mai multe ori la schimbarea placii de baza si chiar si a memoriei, fie ca este vorba de console, unde o noua generatie inseamna ca incepi de la zero si singurele chestii pe care s-ar putea sa le mai folosesti sunt jocurile cumparate. Pe langa asta, acum este momentul clar in care vedem ca noua generatie de console, nu va fi nimic mai mult decat o intrecere intre doua companii pentru titlul de „Regele sistemelor de gaming in format mic” pentru ca o cutie mica cu Ryzen 3000 si placa video AMD nu poate fi numita consola, ci PC Small Form Factor 🙂

Destructoid

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares