Press "Enter" to skip to content

Internet Archive primește mii de jocuri noi

Arhiva Internetului are o grămadă de jocuri pentru MS-DOS de ceva timp. Iar acum acea grămadă s-a extins cu aproximativ 2500 de jocuri noi. Acestea au devenit jucabile săptămâna trecută prin sistemul de emulare inclus în arhivă.

Aceste jocuri vin ca urmare a proiectului eXoDOS, ce în sine include peste 7000 de jocuri de DOS într-un pachet de aproape 454GB. Nu vor fi toate pe Internet Archive, din diverse motive, dar marea majoritate le veți regăsi acolo, cu tot cu manuale, posibilitatea de a le descărca sau de a le juca on-line.

Cel care a pus la un loc această colecție pentru Internet Archive, un individ numit Jason Scott, a ținut să amintească de faptul că ar putea fi anumite probleme cu emularea în sine. Unele lucruri probabil vor funcționa mai lent decât ar trebui. De asemenea, pentru că unele jocuri de DOS vin pe CD, va trebui să stați ceva vreme pentru ca acestea să fie încărcate, și veți fi la un CTRL+W accidental distanță de a fi nevoiți să redescărcați totul.

Totuși, este o inițiativă binevenită, din moment ce păstrarea jocurilor ancestrale este o sarcină abandonată cu foarte mult exces de zel de companiile ce dețin drepturile asociate acestor titluri. Adică, mai țineți minte când Electronic Arts a făcut un expansion pentru Ultima 8, la care o grămadă de oameni au lucrat din greu, iar atunci când a fost terminat, și au decis să nu îl mai lanseze, a rămas pe o dischetă ce a putrezit și nu a mai fost văzută vreodată? Vremuri bu… neplăcute. Eh, Lost Vale probabil nu are să iasă la lumină vreodată. Dar măcar jocuri ce au văzut într-un fel sau altul soarele vor fi păstrate… până la un DMCA. Teoretic, ar fi o excepție pentru arhivarea lor în interesul de a le păstra pentru generațiile următoare. Teoretic… practic mă mir că Internet Archive încă mai există.

[Internet Archive]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares