Press "Enter" to skip to content

Blizzard o face de oaie, la nivel internațional

La aproape un an după celebra întrebare „Nu aveți telefoane?”, Blizzard a reușit să aducă din nou scandal asupra capului său, de această dată nu prin vorbe, ci prin fapte.

La finalul săptămânii s-a desfășurat o competiție de Hearthstone în Taiwan, ca parte din seria Grandmasters organizată de către Blizzard. Iar unul dintre competitori, numit Chung „blitzchung” Ng Wai, nativ din Hong Kong, a fost epicentrul unui mic scandal ce se extinde pe zi ce trece. După victoria sa într-una din fazele competiției, i s-a luat un interviu în cadrul stream-ului video realizat de către Blizzard. În acest interviu foarte scurt, Blitzchung s-a prezentat purtând o mască de respirație și ochelari, exprimându-și suportul pentru protestele din Hong Kong, timp în care cei doi prezentatori ai evenimentului au coborât capetele în spatele ecranelor de pe birou, după care a fost introdusă rapid o reclamă pentru a înlocui invitatul.

Consecințele acestor câteva secunde de interviu au fost rapide, iar ramificațiile lor continuă să se propage. În primă fază, Blitzchung a fost dat afară din competiție, toate premiile sale acumulate fiind reduse la zero, și primind o interdicție timp de un an de zile în care nu mai are voie să participe la vreun eveniment oficial de Hearthstone. Motivul dat este încălcarea regulamentului evenimentului, prin care participanții nu au voie să strice imaginea companiei sau să ia acțiuni ce denigrează sau ofensează vreun grup, sau care să strice reputația participantului în sine

Apoi, cei doi prezentatori au fost concediați, deși în cazul lor au fost nu este clar ce au făcut greșit, Blizzard Taiwan (ramura companiei cu care cei doi aveau contract) evitând să ofere un motiv clar. Situația lor încă este incertă, iar decizia ar putea fi inversată.

După asta, s-a produs un val de reacție negativă din partea publicului, ducând la închiderea temporară a paginii de pe Reddit a studioului Blizzard, ce momentan este din nou disponibilă. La pasul următor, un număr de senatori ai SUA au început să critice decizia luată de companie, iar un boicot în toată regula s-a iscat pe internet, fanii începând să își anuleze abonamente, precomenzi, să dezinstaleze Battle.net, sau chiar să își șteargă conturile.

În cele din urmă, până și angajații companiei au început să protesteze, porțiunile de pe statuia din fața sediului ce includeau cuvintele „Gândiți global” și „Fiecare voce contează” fiind acoperite cu hârtie.

Blizzard în sine nu a emis un răspuns oficial la adresa protestelor la ora la care acest articol este redactat.Iar cu BlizzCon la doar trei săptămâni distanță, problema va trebui adresată cu siguranță, existând percepția foarte palpabilă că Blizzard a ales să îndepărteze o voce care se opune intereselor Partidului Comunist al Chinei, de a cărui aprobare depind foarte mult finanțele companiei. La urma urmei, Diablo Immortal nu poate fi lansat în China fără aprobarea guvernului, iar viitorul companiei depinde destul de mult de succesul jocului în această regiune, Activision făcând foarte multe presiuni asupra sa pentru a reduce cheltuielile.

[Kotaku, PC Gamer, Vice]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares