Press "Enter" to skip to content

Taxiul zburător, disponibil la vânzare în China pentru 2,39 milioane de yuani

Producătorul chinez de drone, EHang Holdings, a început să vândă taxiul zburător EH216-S pe platforma Taobao, pentru 2,39 milioane de yuani, circa 332.060 dolari, notează Reuters. Compania a obținut certificarea de siguranță de la Administrația Aviației Civile din China (CAAC) în octombrie anul trecut.

Detalii tehnice despre taxiul zburător

  • EH216-S este echipat cu 16 motoare electrice.
  • Poate zbura cu o viteză maximă de aproximativ 130 km/h.
  • Are o autonomie de circa 30 km cu o singură încărcare.
  • Poate transporta o încărcătură maximă de  272 kg, constând în doi pasageri și bagajele lor.
  • Este echipat cu o varietate de caracteristici de siguranță, inclusiv un sistem de control de zbor redundant, multiple baterii și parașută.

Înainte de certificare, taxiul zburător a efectuat peste 40.000 de zboruri test, cu și fără oameni la bord. Este primul vehicul de acest gen, cu decolare și aterizare verticală electronică (eVTOL), care a primit certificarea din partea (CAAC).

Taxiul zburător EH216-S
foto EHang Holdings

Taxiul zburător EH216-S are potențialul de a revoluționa modul în care călătorim și ar putea schimba mobilitatea urbană. EHang dezvoltă și o a doua versiune, VT30, cu o autonomie de 300 km. Compania crede că eVTOL-urile sale vor putea într-o zi să ofere călătorii cu taxiul la un preț similar cu taxiurile terestre.

EHang a declarat că încă explorează posibilitatea de a colabora cu operatorii de turism ca furnizor de produse sau servicii, operând și vehiculele. Jucători importanți din industria aviației și a automobilelor, cum ar fi Boeing, Embraer, Airbus, United Airlines, Toyota Motor Corp și Stellantis, se numără printre companiile care investesc sume mari de bani în sectorul emergent eVTOL.

Totuși, normele de reglementare reprezintă una dintre principalele provocări pentru acest sector, datorită standardelor riguroase de siguranță care trebuie respectate, în special atunci când este vorba despre funcționarea în zonele urbane aglomerate, cât și din cauza preocupărilor legate de zgomot și poluare.

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares