Press "Enter" to skip to content

Microsoft crește cu 4% în pre-market după prezentarea unor rezultate peste așteptări

Microsoft (MSFT) a anunțat aseară după închiderea ședinței de tranzacționare, rezultatele financiare ale trimestrului al treilea, reușind atât venituri cât și profituri bune datorate mai ales performanței excelente a diviziei de cloud.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, veniturile au fost cu 13% mai mari, totalizând 56,5 miliarde de dolari, peste cele 54,5 miliarde prognozate de analiști. Segmentul de cloud a devenit cel mai importantpentru companie, cu venituri de 24,3 miliarde de dolari, 29% mai mari decât cele raportate anul trecut și 27% peste estimări, creștere datorată avântului inteligenței artificiale în tot mai multe afaceri și domenii de activitate.

Microsoft a făcut din inteligența artificială piatra de temelie a afacerii sale prin investiții masive în OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, și prin versiuni îmbunătățite de AI ale Bing și ale Edge la începutul anului. Totodată, compania a lansat diverse aplicații Copilot bazate pe inteligența artificială generativă pentru Outlook, Windows 11 și Microsoft 365.

Și celelalte divizii au adus venituri mai mari, cu 12% pentru segmentul Productivity&Business Processes (licențe de Office 365, Linkedin etc) – 18,6 miliarde de dolari, și cu 3% pentru segmentul More Personal Computing (licențe de Windows, Xbox, publicitate etc) – 13,7 miliarde de dolari.

Profitul Microsoft este cu 25% mai mare față de anul trecut

În ceea ce privește profitul operațional, acesta a fost de 26,9 miliarde de dolari, în creștere cu 25%, iar profitul net a fost de 22,3 miliarde de dolari; de asemenea, cifrele sunt cu aproximativ 13% peste estimările pieței.

Pentru ultimul trimestru al anului, estimările pieței prevăd vânzări de 58,7 miliarde de dolari și un profit per acțiune de 2,66 de dolari, dar cel mai probabil acestea nu includ și beneficiile aduse de finalizarea achiziției Activision Blizzard. Previziunile proprii Microsoft includ o creștere anuală cu 17-18% a diviziei de cloud și cu 11-12% a celorlalte divizii.

Deși amploarea inteligenței artificiale din acest an ne sugerează o nouă tehnologie, modalitate de lucru sau ce-o fi ea, la acest moment costurile pentru adoptarea ei sunt destul de mari, ceea ce o face greu de adoptat la nivel de masă. Pare că „nevoia” de AI este un pic creată artificial per moment, companiile dezvoltând un produs „cool” ce încearcă să-l monetizeze prin prezentarea lui drept indispensabil. Rămâne de văzut care va fi viitorul, dar singurul lucru ce este sigur, Microsoft are un avantaj competitiv față de ceilalți.

Odată cu creșterea de azi cotația Microsoft va întrerupe trendul descendent instalat de la maximul de 366 de dolari înregistrat în iulie, iar în lipsa oricăror altor evenimente neprevăzute, războaie care să se inflameze mai mult, majorări de dobândă etc, putem vedea un nou maxim pe raliul tradițional de final de an. Pe care sperăm să îl avem.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares