Press "Enter" to skip to content

Tesla merge bine la vale – venituri mai mici în trimestrul al treilea cu aproximativ 9% față de anul trecut

Tesla (TSLA) a prezentat ieri cifrele financiare pentru trimestrul al treilea al anului și este pentru prima dată în ultimii patru ani când atât veniturile cât și profiturile sunt sub estimările pieței. Încetinirea vânzărilor de mașini electrice, dar și concurența din ce în ce mai acerbă pe această piață sunt cauzele principale pentru aceste rezultate dezamăgitoare, iar după o scădere de aproape 5% ieri, avem și azi încă un 6% minus pentru cotația Tesla.

Veniturile trimestrului pentru Tesla au fost de 23,4 miliarde de dolari, în creștere cu 8,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce estimarea mediană a analiștilor conform datelor LSEG (fost Refinitiv) era de 24,1 miliarde de dolari.

Prețul mediu de vânzare al unei mașini Tesla a fost în scădere cu peste 25% față de anul trecut

În ceea ce privește profitul, acesta a fost de 66 de cenți per acțiune, în scădere abruptă de la 1,05 dolari înregistrații anul trecut – de asemenea, sub estimările pieței de 73 de cenți. Marja de profit operațional a ajuns la 7,6%, în scădere cu 10% față de anul trecut, evident datorită reducerilor succesive de preț operate.

Prețul mediu al unei mașini vândute de Tesla a fost de aproximativ 44.000 de dolari, în scădere cu 10.000 de dolari față de anul trecut – scăderile succesive de preț au funcționat totuși având în vedere creșterea cu 45% a numărului de mașini vândute.

În ceea ce privește comentariile lui Elon Musk, acesta a prezentat îngrijorările sale referitoare la nivelul ridicat al dobânzii care are repercusiuni majore asupra pieței auto; totodată, planurile referitoare la uzina din Mexic continuă, dar incertitudinile economice au un impact asupra capacității acesteia. Planul de creștere a vânzărilor cu 50% anual, considerat implicit de investitori, are șanse puține de reușită, și tocmai de aceea, cotația va suferi ceva corecții în viitorul apropriat.

Musk s-a referit și la livrările primelor Cybertruck-uri, așteptate la finalul unii noiembrie, însă a ținut să tempereze așteptările, menționând că acestea vor contribui la profit abia peste un an – un an și jumătate când producția va atinge un nivel de aproximativ 250.000 de unități.

Referitor la divizia de producție de energie solară, Tesla a instalat 3.653 Mwh în acest trimestru, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 90%, însă instalațiile solare au scăzut cu 48% de la an la an la 49 MW.

Odată cu scăderea care va avea loc astăzi, Tesla pică sub suportul trendului de creștere al ultimelor 10 luni și până la nivelul medie de 200 de zile de la aproximativ 215 dolari per acțiune are cale liberă. Până atunci, joc de glezne.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares