Press "Enter" to skip to content

Venituri record în trimestrul 3 pentru JPMorgan, cea mai mare bancă americană

JPMorgan (JPM) a deschis vineri sezonul de rezultate financiare ale sectorului bancar american cu cifre record, mult mai bune decât așteptările pieței, pe măsură ce banca a continuat să beneficieze de creșterea veniturilor din dobânzi dar și de achiziția falimentarei First Republic Bank în mai.

Veniturile aferente trimestrului au crescut cu 22% la aproximativ 40 de miliarde de dolari, iar profitul cu 35% la 13,2 miliarde de dolari. Eliminând efectul pozitiv al achiziției First Republic, veniturile au fost mai mari cu 15%, în timp ce profitul cu 24%.

Venitul net din dobânzi, reprezentat de diferența dintre veniturile aduse de împrumuturi și de titluri financiare și sumele plătite deponenților, a crescut cu 30%, la 22,73 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cel de-al patrulea record trimestrial consecutiv și reflectă soliditatea celei mai mari bănci americane. Veniturile din comisioane au crescut cu 13% până la 17,15 miliarde de dolari, în schimb veniturile aferente băncii de corporate și investiții au scăzut cu 2%.

JPMorgan a redus din provizioane în ciuda creșterii creditelor neperfomante

JPMorgan a avut un profitul per acțiune de 4,33 de dolari față de estimările de 3,92 dolari cu toate că rata creditelor neperformante a fost mai mare; cu toate acestea, banca a redus din provizioane, semn că previziunile sunt bune pentru viitorul economiei americane. Iar asta, în ciuda declarațiilor CEO-ului Jamie Dimon care și-a exprimat opinia că suntem martorii cel mai periculos moment geopolitic pe care l-a văzut lumea în ultimele decenii, cu războaie în Ucraina și Israel, inflație și dobânzi ridicate.

Pe lângă JPMorgan, atât Citigroup (C) cât și Wells Fargo (WFC) au prezentat rezultate bune vineri, întărind convingerea că efectele dobânzii ridicate nu vor avea un impact extrem asupra economiei americane și aceasta va reuși să evite recesiunea la începutul anului viitor. Citigroup a înregistrat o creștere de 4,1% a veniturilor iar Wells Fargo o creștere de 6,6%.

Acțiunile băncilor au fost printre cele mai pedepsite de investitori la începutul acestui an de aprecieri bursiere deoarece creșterea rapidă a dobânzilor ar fi trebuit să producă bancherilor multe bătăi de cap. Dar cum rezultatele băncilor au venit mai bine decât estimările la începutul acestui sezon de raportări, sunt speranțe să vedem rezultate bune și la celelalte companii din indicele SP500, întărind convingerea că pe final de an și început de 2024 acesta va stabili un nou record de peste 5.000 de puncte.

Cotația JPMorgan nu a reușit vineri să închidă peste nivelul din deschidere în ciuda acestor rezultate bune, formând o lumânare shooting star ce ne indică o revenire pe scădere. Săptămâna trecută acțiunea a ricoșat pozitiv din media de 200 de zile, dar canalul de evoluție se îngustează pe zi ce trece, canal pe care cred că va reuși să îl străpungă pe final de an și să se aprecieze cel puțin spre maximul anterior de peste 170 de dolari per acțiune atins anul trecut.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares