Press "Enter" to skip to content

Amazon vrea să investească până la 4 miliarde de dolari într-un start-up de inteligență artificială

Amazon (AMZN) a pierdut startul în cursa inteligenței artificiale fiind ciudat totuși cum o companie de anvergura sa nu a făcut pași mai concreți în această direcție. Pentru a ține pasul cu rivalii săi din Big Tech, iată ca Amazon face un prim pas concret și va face o investiție de până la 4 miliarde de dolari inițial prin preluarea unui pachet minoritar de acțiuni în Anthropic, un start-up AI, concurent direct al creatorului OpenAI, ChatGPT.

Compania Anthropic a fost fondată în 2021 de către doi foști angajați ai OpenAI și se dorește un concurent direct al acestuia. Anthropic va utiliza resursele Amazon Web Services, inclusiv infrastructura de calcul de top sub formă de cipuri AWS Trainium și Interferentia, ce vor fi utilizate pe lângă soluțiile existente pentru a dezvolta și implementa software-ul său de inteligență artificială, denumit Claude.

Clienții de cloud ai AWS vor fi primii beneficiari ai tehnologiei Anthropic, prin platforma de afaceri Amazon Bedrock. Programatorii Amazon vor putea folosi capabilitățile Claude pentru a incorpora capabilități de inteligență artificială generativă în activitatea lor, să îmbunătățească aplicațiile existente și să dezvolte altele noi.

Modelul Claude 2 dezvoltat împreună cu Amazon se dorește a fi un concurent serios pentru ChatGPT

Modelul Claude 2 ce se dorește a fi lansat împreună cu Amazon, cel puțin la nivel declarativ,  este deosebit de abil în procesarea în siguranță a cantităților mari de informații tehnice și în generarea de conținut pe subiecte complexe, precum programare, finanțe sau chiar drept. Utilizatorii vor putea folosi Claude 2 pentru o gamă largă de sarcini, de la dialog sofisticat și generare de conținut creativ până la o capacitate de argumentare complexă și instrucțiuni detaliate.

Cum anticipam în articolul de la începutul lunii august, cotația a urcat la 145 de dolari și nu a reușit să depășească această rezistență. Cum tendința generală este negativă, iar mai nou ne paște și o nouă ceartă între democrați și republicani privind cheltuielile guvernamentale, Amazon a corectat și el aproximativ 10% în ultima săptămână. Chiar dacă s-a trezit mai greu ursul, iar compania va avea beneficii clare de pe urma acestui parteneriat, și, deși o știre bună care ar fi trebuit să ducă la aprecierea cotației, cred că Amazon va mai corecta încă cel puțin un 10% de la nivelul actual. Să așteptăm, zic.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares