Press "Enter" to skip to content

Acțiunile producătorului de circuite Arm au închis cu 25% peste prețul din Oferta publică

Arm (ARM) nu produce practic cipuri ci furnizează modele de circuite care sunt incorporate în acestea. Compania estimează că aceste circuite sunt prezente în aproape toate telefoanele smart fabricate la nivel global și își propune să genereze venituri în creștere din acest business și în subsidiar din domenii precum industria auto și industria de cloud.

Arm a fost cumpărată cu 36 miliarde de dolari de către banca japoneză SoftBank Group și delistată în 2016, iar acum a revenit în urma unei oferte publice, ea fiind evaluată la 54,5 miliarde de dolari la prețul din ofertă de 51 de dolari.

Captalizarea Arm este de aproximativ 68 de miliarde de dolari

Prin oferta publică SoftBank a vândut 10% din companie, capitalizarea ajungând, după creșterea de ieri de 25% la prețul de închidere de 63,59 de dolari, la 67,9 miliarde de dolari. Compania a fost pe lista de achiziții a Nvidia anul trecut, care era dispusă să plătească 40 de miliarde de dolari în bani și acțiuni însă nu s-a mai finalizat după dezacordul total al autorităților de reglementare.

Reacția pozitivă a investitorilor la cea mai mare ofertă publică a anului este un semnal puternic pentru celelalte companii care așteaptă la rândul lor să se listeze dar și de marile case de brokeraj de pe Wall Street care câștigă comisioane generoase din subscrieri, într-un an destul de sărac în aceste oferte.

La prețul actual Arm este mult supraevaluată

Veniturile Arm pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2023 au fost de 2,679 miliarde de dolari, similare cu cele înregistrate anul trecut, în timp ce profitul net a fost de 524 milioane de dolari, în ușoară scădere de la 549 de milioane de dolari pentru o marjă de profit net de 15,18%.

Războiul comercial dintre America și China este posibil să aibă repercusiuni destul de serioase și asupra Arm în condițiile în care veniturile aduse de piața din China reprezintă aproximativ o cincime din total. Nu mai zic de multiplii cam mari: la ultimul preț de ieri, Arm are un PER de aproximativ 125x și un Price/Sales de 20x, un pic cam mari pentru rata mică de creștere a veniturilor din ultimii ani, și este clar supraevaluată. Aș sta deoparte momentan.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares