Press "Enter" to skip to content

Oracle scade cu 9% în urma rezultatelor dezamăgitoare

Oracle (ORCL) a prezentat așa cum menționam și în articolul de ieri, rezultatele pentru trimestrul încheiat la 31 august, rezultate care au venit în linie cu așteptările pieței dar estimările companiei pentru trimestrul în curs au dezamăgit investitorii, ceea ce duce la o depreciere a cotației în sesiunea de pre-tranzacționare cu 9%.

Astfel, veniturile Oracle s-au ridicat la 12,45 miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut în timp ce profitul ajustat per acțiune a fost de 1,19 dolari, ambele puțin superioare estimărilor analiștilor. Veniturile din cloud au fost în creștere cu 30% față de anul trecut, totalizând 4,6 miliarde de dolari, din care 3,1 miliarde sunt venituri aduse de aplicațiile din cloud (plus de 17%) și 1,5 miliarde venituri din infrastructura de cloud (plus de 66%).

Președintele Larry Ellison a afirmat că Oracle poate antrena modele de inteligență artificială de două ori mai rapid decât concurența și la un cost redus la jumătate, afirmând totodată că există contracte semnate pentru achiziția de spațiu în Oracle Gen2 Cloud în valoare de peste 4 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât trimestrul anterior.

Oracle estimează o scădere a ritmului de creștere în trimestrul curent

Estimările Oracle pentru trimestrul curent sunt de creștere a veniturilor între 5 și 7%; excluzând recenta achiziție a dezvoltatorului de software pentru sistemul medical Cerner, creșterea prevăzută este între 8 și 10%. Veniturile din cloud sunt așteptate să fie mai mari cu aproximativ 30% iar profitul cu 14%.

Încetinirea ritmului de creștere a veniturilor este motivul scăderii de azi a cotației, de la 54% trimestrul încheiat în mai la 30% trimestrul încheiat în august și cel mai probabil sub 30% în trimestrul curent; cel mai important pentru Oracle acum este capacitatea de scalare a businessului de cloud sub presiunea accelerată a accelerării investițiilor clienților în inteligența artificială.

Oracle a crescut cu peste 50% de la începutul anului pe seama așteptărilor ca divizia de cloud va crește accentuat odată cu nebunia din ultimul timp a inteligenței artificiale generative dar și a relației privilegiate pe care o are cu Nvidia (NVDA) care a oferit Oracle o alocare generoasă de cipuri GPU necesare clienților acestuia. Din punct de vedere tehnic, cotația va merge zilele acestea spre suportul de la 112 dolari pentru ca pe termen mediu să corecteze spre 102 dolari; de urmărit acest nivel pentru o intrare pe termen mediu.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares