Press "Enter" to skip to content

Louis Vuitton Moett Hennessy a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie europeană

Louis Vuitton Moet Hennessy (MC) nu mai este de săptămâna aceasta cea mai valoroasă companie europeană, fiind depășită de producătorul de medicamente danez Novo Nordisk (NVO). Compania a scăzut săptămâna aceasta pe fondul încetinirii cheltuielilor de retail din China, piață importantă pentru producătorul de bunuri de lux, ajungând astăzi 8 septembrie la o capitalizare de 362 de miliarde de euro.

Gigantul farmaceutic Novo Nordisk (NVO) a avut un an excelent datorită celor două produse ale sale pentru tratarea diabetului și pentru pierderea în greutate, Ozempic respectiv Wegovy și are o creștere de 89% în ultimele douăsprezece luni la o capitalizare ușor peste 400 de miliarde de euro.

Acțiunile Louis Vuitton scad în urma încetinirii economice din China

Scăderea de aproximativ 10% în ultima săptămână înregistrată de Louis Vuitton vine după ce datele privind cererea consumatorilor chinezi a scăzut a patra lună la rând iar investitorii se tem că încetinirea economică din China va continua luni bune de acum încolo. Companiile de lux s-au bazat mult timp pe consumatorii bogați din China dar riscurile par să crească chiar dacă clienții bogați sunt mai protejați față de tendințele economice pe termen scurt și mediu.

Din punct de vedere fundamental, rezultatele bune înregistrate în ultimele două trimestre cu creșteri de profit de 30% și creșteri de venituri de 14% au dus la îmbunătățirea marjelor de profit și a indicatorilor, Louis Vuitton având în prezent un PER de 22,8x și un P/sales de 4,33x, valori cu aproximativ 50% mai bune decât cele înregistrate acum cinci ani și mult sub evaluările ultimilor trei ani. Recomandările analiștilor variază între 640 de euro și 1020 de euro per acțiune, cu un consens mediu de 935,15 euro ceea ce presupune un upside față de prețul actual de 29,15%.

Din punct de vedere tehnic, trendul de creștere pe termen lung este încă intact așa cum reiese din graficul weekly așa ca se poate adăuga acum la un portofoliu pe termen lung. Pe termen scurt ne putem aștepta la o reîntoarcere spre mediile de la 810-815 de euro per acțiune cu un stop loss la 705, cu un risk/reward ratio de 4:1 destul de bun.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares