Press "Enter" to skip to content

Acțiunile Intel cresc cu 4% odată cu rezultatele bune ale trimestrului al doilea

Rezultatele Intel (INTC) pentru sezonul al doilea și evoluția cursului acțiunii astăzi după prezentarea acestora sunt un exemplu al relativității evoluțiilor bursiere. Deși profiturile și veniturile trimestrului au fost bune, peste așteptările pieței, previziunile companiei pentru semestrul al doilea al anului sunt destul de negative.

În aceste condiții, comparând cu alte companii care au raportat creșteri importante în prima parte a anului și și-au menținut previziunile optimiste pentru viitor dar au scăzut accentuat – vezi cotația acțiunilor LVMH care a picat cu 5% după rezultate excelente, în Intel piața pare ca are mai mare încredere.

Tot ceea ce vreau să menționez este că la bursă nimic nu este sigur. Se poate întâmpla absolut orice, o acțiune bună să scadă sau o acțiune vai de ea să crească din diverse motive. Asta pe termen scurt. Pe termen mediu-lung, performanța este întotdeauna răsplătită. De aceea, investiția diversificată – în companii din diverse domenii sau într-un ETF ce replică un indice al pieței, programată – periodic trebuie investit și nu căutat momentul propice pentru că de obicei, acesta nu este acela când crezi tu și pe termen lung sunt cele trei variabile importante pentru construcția unui portofoliu de succes.

Intel a revenit pe profit pe trimestrul al doilea

Revenind la Intel, compania a raportat venituri de aproape 13 miliarde de dolari în scădere de la cele 15,32 miliarde de anul trecut și un profit net de 1,48 miliarde de dolari – 35 de cenți per acțiune, comparativ cu o pierdere de 454 milioane de dolari înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Previziunile pieței erau pentru o pierdere de 4 cenți per acțiune și venituri de 12,12 miliarde de dolari.

Veniturile din vânzările de computere au fost de 6,8 miliarde de dolari și cele aduse de centrele de date de 4 miliarde de dolari. Și cum inteligența artificială domină piața chip-urilor, Intel încearcă să intre și ea pe această piața dominată copios de Nvidia (NVDA) și AMD, ca furnizor de chipuri AI pentru dispozitive de detectare, pentru infrastructura de comunicații, pentru dispozitive auto etc.

Intel estimează pentru trimestrul al treilea un profit de 20 de cenți per acțiune și venituri cuprinse în intervalul 12,9 și 13,9 miliarde de dolari, ceea ce va duce marja de profit net la aproximativ 43% pentru acest trimestru.

Acțiunea Intel s-a apreciat cu 31% anul acesta, mult sub creșterile enorme înregistrate de cei doi competitori. Din punct de vedere tehnic, cotația este într-un trend crescător de la începutul anului și dacă va reuși să străpungă linia de trend de la 38-39 de dolari, sunt șanse bune să o vedem spre rezistența de la 45 de dolari. Piața pare că vrea să creadă în performanțe mai bune pentru Intel.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares