Press "Enter" to skip to content

Microsoft se apropie de primirea acordurilor autorităților pentru finalizarea tranzacției de 69 de miliarde de dolari de cumpărare a Activision Blizzard

Cum nu sunt prea multe știri astăzi, bursele au avut o evoluție relativ stabilă, fiind în așteptarea datelor despre inflația lunii iunie din SUA (date foarte importante pentru FED în stabilirea unei noi majorări de dobândă la ședința de pe finalul lunii – creștere cu 0,25% prevăzută mai de toată piața) și a rezultatelor raportate de companii pentru trimestrul al doilea al anului, rezultate ce vor curge începând cu finalul acestei săptămâni.

Președintele FED a fost ferm zilele trecute menționând că vor mai urma cu siguranță două majorări de dobândă după menținerea acesteia la ședința din iunie așa că, cel mai probabil, datele despre inflație nu vor aduce vreo modificare a acestui discurs cu excepția unei surprize neplăcute, a unei inflații în creștere. Până una alta, previziunile sunt pentru o creștere a CPI (Consumer Price Index) mai exact cu 3,1% yoy, în scădere de la creșterea de 4% înregistrată luna trecută.

Referitor la rezultatele trimestrului al doilea, e posibil ca previziunile să fie totuși prea pesimiste: așteptările sunt ca media profiturilor companiilor din indicele S&P500 să fie cu 7% mai mică decât trimestrul precedent iar această estimare scăzută creează premize de optimism pentru creșterea cotațiilor dacă rezultatele vor veni mai bune.

Microsoft Activision Blizzard King achizitie

În acest context, știrea zilei vine de la justiția federală SUA care a decis că nu sunt motive de blocare a cumpărării Activision Blizzard (ATVI) de către Microsoft (MSFT) pentru suma de 69 de miliarde de dolari în procesul intentat de Federal Trade Commission (FTC). Deși se vor mai întâmpla multe până la semnarea efectivă a tranzacției, șansele ca acordul să fie parafat au crescut foarte mult, precum și cotația Activision, ce s-a apreciat cu 10% ieri. Cotația actuală de 90,99 dolari este foarte aprope de prețul de 95 de dolari stabilit în contract.

În calea acordului se mai află alt proces intentat de autoritatea de concurență din Marea Britanie însă Microsoft s-a declarat gata să modifice anumite clauze din contract pentru a primi aprobarea și de la această autoritate.

Ceea ce va duce și la creșterea cotației Microsoft în cele din urmă iar aceasta va deveni cea de-a doua companie ce va depăși o capitalizare de 3 trilioane de dolari, cel mai probabil pe final de an. Bine, motivul principal va fi monetizarea inteligenței artificiale iar asta se va vedea în rezultatele din trimestrele următoare dar un mic push va veni și din finalizarea achiziției Activision.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares