Press "Enter" to skip to content

Apple Pay Later – rate fără dobândă pentru sume până la 1.000 de dolari

Fanii produselor Apple (AAPL), cei din SUA deocamdată, au acum la dispoziție posibilitatea de a achiziționa în rate fără dobândă produse a căror valoare este cuprinsă între 50 de dolari și 1.000 de dolari. Serviciul, denumit Apple Pay Later permite utilizatorului de a împărți în patru rate cumpărătura pe parcursul a șase săptămâni fără a plăti vreo dobândă sau comision pentru acest serviciu.

Apple Pay Later este un serviciu oferit de Goldman Sachs prin programul Mastercard Rate și poate fi folosit la comercianții on-line care acceptă Apple Pay – acceptat de aproximativ 85% din retailerii americani conform datelor companiei. Universul Apple se consolidează astfel și mai mult, pentru cardul lansat de Goldman în august 2019 nu sunt percepute taxe, sunt plătite recompense zilnice în numerar și se sincronizează cu telefonul utilizatorului pentru analiza cheltuielilor acestuia.

Recunosc, sunt un fan al ecosistemului Apple. Am și iphone și watch și tabletă și laptop. Am deținut și acțiuni Apple dar le-am vândut zilele trecute, după creșterea de la începutul anului. Dar asta nu înseamnă că sunt probleme, eu sunt doar un speculator pe termen scurt. Pe termen mediu și lung, am aproape o încredere aproape oarbă în Apple că va aduce randamente bune, peste media pieței. Și nu sunt singurul, Apple este compania cu cea mai mare pondere în portofoliul lui Warren Buffett – cu o valoare de piață la finalul lui 2022 de 119 miliarde de dolari reprezentând 39% din portofoliu.

Dacă la începutul anului speram să pot cumpăra acțiuni Apple la un preț mai bun, iată că am avut o revenire a cotațiilor destul de serioasă în ultimele trei luni – de aproape 30%.

Legat de evoluția viitoare a Apple (AAPL), nu ne putem aștepta la volatilități ridicate pentru că este în general o companie liniștită. Marjele de profit au fost în creștere constantă în ultimii ani iar singura întrebare este cât de mult mai poate menține acest ritm de creștere: pentru anul 2022 rata de profit net a fost de 24,56% iar marja operațională de 29,41%. Totodată, Apple este un bun plătitor de dividende trimestrial, deși randamentul acestora este mic (DY este 0,91%) și face răscumpărări de acțiuni constant.

Impresionează ROE (Return on Equity) ce înregistrează o valoare de 147,94% și EV/EBITDA ce are o valoare de 19.63x. Acest ultim indicator poate fi interpretat ca o o alternativă operațională a Price-to-Earnings-Ratio (26.25x) dar avantajul adus de acest multiplu este că, spre deosebire de PER, este independent de structura de finanțare a companiei: EBITDA este un rezultat obținut pur din activitatea operațională pe baza resurselor atrase de la toți finanțatorii companiei (acționari, creditori) și angrenate în procesul de generare a plusvalorii.

Serviciul Apple Pay Later va aduce cel mai probabil o creștere a vânzărilor pentru produsele companiei în perioada următoare, vânzări a căror rată de creștere a pierdut din viteza perioadei pandemice: în timp ce vânzările Iphone 14 Pro sunt în grafic, dezamăgesc cele ale telefoanelor ieftine. În China au fost ceva turbulențe, dar piața va crește cu siguranță și aici, iar vizita de zilele acestea a lui Tim Cook este de natură să îmbunătățească diversele procese. Pe de altă parte, compania a mutat o parte din producție în India și Vietnam pentru a reduce dependența de China.

Rezultatele Apple (AAPL) pentru primul trimestru al anului le așteptăm pe 27 Aprilie. Dar până atunci mai e cale lungă. O ușoară corecție în jurul nivelului de 150 de dolari per acțiune va reprezenta un moment bun de intrare.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares