Press "Enter" to skip to content

Nike – Run Forrest run!

Viața este grea dar mai ales deciziile pe care trebuie să le luăm zi de zi. Pot apărea tot felul de complicații – precum falimente bancare și de asigurări, creșteri de dobândă, pierderi de venit real, pierderi bursiere făcând totul și mai greu. Și atunci avem doar două opțiuni: de a fugi de probleme sau de a fugi pentru a le rezolva. Forrest Gump rămâne un film de referință în cinematografia mondială, unul dintre cele mai motivaționale filme despre dorința de a rezolva crizele cu care te confrunți chiar dacă lupta e grea.

Divagând un pic, fuga e sănătoasă. E preferată statului degeaba, inacțiunii. Iar pentru a fugi, indiferent de motiv, ai nevoie de echipament: pantofi speciali de alergare, tricou dry fit. Neapărat ale unei firme recunoscute, că nu mai poți alerga așa…

Nike (NKE) a prezentat ieri rezultatele pentru trimestrul al treilea (încheiat în 28 februarie 2023) al anului financiar: vânzări de 12,4 miliarde de dolari, în creștere cu 14% față de același trimestru din 2022 și peste estimări (11,5 miliarde de dolari); idem pentru profitul per acțiune – 79 de cenți versus 56 de cenți așteptările, în scădere cu 9% yoy. Lider mondial, Nike a declarat că această creștere s-a bazat pe vânzările în creștere de echipamente de baschet dar și de pantofi de alergare. De aici și laitmotivul acestui articol.

Toate bune și frumoase până aici. Pentru Nike, rata de profit a continuat trendul descrescător cu 3,3 puncte procentuale acest trimestru la 43,3%, acest lucru datorându-se discount-urilor agresive de preț, ratelor de schimb nefavorabile și costurilor de producție și de transport în creștere. O altă problemă importantă – nu la fel de majoră ca în cazul Adidas, o reprezintă stocurile în creștere: acestea au atins valoarea de 8,9 miliarde de dolari. Iată cum afectează inflația și dobânda ridicată o companie – mai puțini bani la dispoziție pentru cheltuieli neesențiale.

În ceea ce privește viitorul, Nike se așteaptă anul acesta la o creștere substanțială în China, pe măsura revenirii economiei după perioada mult prea lungă de lock-down și unde vânzările au crescut substanțial în decembrie 2022 și început de 2023. Dar per total, turbulențele macroeconomice vor mai crea probleme pe parcursul anului și poate 2024 să fie un an mai bun.

Iată că vine și vremea frumoasă și nu mai avem nicio scuză de a lipsi de la ora de sport. Pentru moment, mai bine investiți într-un echipament sportiv care să va ajute să practicați cât mai mult sport decât în acțiuni Nike (NKE). Și închei tot motivațional cu citatul lui Michel Jordan: I’ve missed more than 9,000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. Twenty-six times I’ve been trusted to take the game-winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares