Press "Enter" to skip to content

Microsoft și inteligența artificială, o investiție câștigătoare

Cathie Wood a făcut iată prima investiție în Microsoft (MSFT). ARK Next Generation Internet ETF a cumpărat luni 20 martie acțiuni în valoare de 11 milioane de dolari, ceea ce o face a 26 deținere din portofoliul fondului. Și cum o așa știre nu poate trece neobservată, hai să vedem ce a determinat-o pe Cathie Wood să pună ochii pe Microsoft.

Evident – ChatGPT: fondul ARK Next Generation Internet se mândrește că este un fond ce investește în companii inovatoare iar Microsoft a cam dat lovitura cu această tehnologie; era așadar o chestiune de timp până când am fi avut această investiție, inteligența artificială fiind una dintre cele 5 tehnologii inovatoare care sunt așteptate să determine economia viitorului, alături de stocarea energiei, robotică, secvențierea genomului și tehnologia blockchain.

Source: ARK Investment Management LLC

E cazul să cumpărăm și noi acțiuni Microsoft?

Capitalizarea companiei este în acest moment un pic peste 2.000 de miliarde de dolari, fiind a doua companie la nivel global după Apple. Microsoft (MSFT) are o rată de profit foarte bună – 33,05%, un Return on Equity (ROE) de 39,31% și un Forward P/E de 25,84x, ceea ce ne arată o companie cu rate de creștere solide. De asemenea, dividendele plătite au fost bune de-a lungul anilor; în prezent randamentul dividendului (DY) este destul de mic – 0,97%, dar cum bine zicea cineva, bob cu bob se umple sacul…

Săptămâna trecută am avut anunțul Microsoft referitor la integrarea AI în suita Office: noul serviciu Microsoft 365 Copilot este o interfață ce va rula în aplicațiile de productivitate Word, Excel, PowerPoint, Outlook și Teams; ulterior, capabilitățile AI vor fi introduse și în alte aplicații de codare precum GitHub Copilot sau aplicații de business – Dynamics 365 Copilot. Ideea este destul de simplă – combinând datele din toate aplicațiile Microsoft poți solicita AI-ului aproape orice, fără a fi vreun expert în diverse domenii.

Dacă acest lucru va funcționa precum în demonstrația companiei, atunci vom avea un uriaș pas înainte în folosirea puterii inteligenței artificiale. Cu adevărat o tehnologie inovatoare și disruptivă. Și acesta este doar începutul.

După o corecție de 39% anul trecut, prețul Microsoft (MSFT) a spart trendul de scădere la începutul acestui an. Și cum ne așteptăm la o plafonare a dobânzilor la dolar – și poate și la o scădere a acestora pe final de an în funcție de evoluția inflației, orice corecție care are loc zilele acestea ne oferă un bun punct de intrare. Cu siguranță, Microsoft este o acțiune de cumpărat pe termen mediu și lung.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares