Press "Enter" to skip to content

Unreal Engine Short Film Challenge – un român, câștigător

Numele Epic Games nu este sinonim doar cu jocuri precum Unreal Tournament, Gears of War sau Fortnite, ci mai ales cu cel mai utilizat și (probabil) versatil motor grafic dedicat realizării de jocuri video. Dar știați că Unreal Engine poate fi o unealtă la fel de bună și pentru cei care fac filme?

Pentru a demonstra că se poate, cei de la Epic Games au organizat în Australia o competiție dedicată creatorilor de film din teritoriu, oferindu-le participanților, pe parcursul a două săptămâni de „antrenament”, tot sprijinul necesar realizării unui scurtmetraj cu ajutorul motorului grafic Unreal, în special tehnici de filmare. Cei 1800 de participanți au fost invitați apoi să se organizeze pe echipe, să realizeze astfel propriile proiectele și să le prezinte în fața juriului.

Iar juriul a decis! Marele câștigător al competiției Unreal Engine Short Film Challenge este scurtmetrajul Cassini Logs, creat de Alexandru Popescu și Tim Ben Cole.

Despre stilul vizual spre care înclină Alexandru nu ar mai fi multe de spus după ce am urmărit scurtmetrajul cu care a câștigat competiția, în colaborare cu Tim, iar o privire pe profilul lui de pe ArtStation te convinge că are talent cu carul și o vastă experiență în mânuirea uneltelor Unreal.

Cassini Logs este povestea unui om de știință în vârstă de 60 de ani, aflat la capătul unei călătorii care a durat 10 ani, în încercarea de a înțelege circumstanțele dispariției propriilor părinți. Este vorba despre o ea, iar scurtmetrajul ne-o arată la destinația finală, singură pe una dintre lunile planetei Saturn, încercând să le ducă la bun sfârșit ultima misiune. Ceea ce nu știe, dar este pe cale de a afla, este că lumea pe care tocmai a aterizat este prinsă într-un echilibru fragil între suprafața înghețată și violentul miez vulcanic din adâncuri care amenință să erupă dintr-o clipă în alta.

Vizionare plăcută și să-i urăm mult succes lui Alexandru mai departe. Lumea are nevoie de mai mult Cassini Logs!

Bineînțeles, nici creațiile celorlalți finaliști nu sunt de lepădat, iar pentru a vă convinge, le-am aranjat frumos pe paginile următoare. Imediat după Decommissioned. Șoc și groază în spațiu!

Articol preluat de pe nivelul2.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares