Press "Enter" to skip to content

S-a Anunțat Prețul Pentru Xbox Series X!

A doua zi după ce a confirmat prețul pentru micuțul ventilator gameristic Xbox Series S, Microsoft a decis să rupă tăcerea și să devină prima companie care apasă pe trăgaci. Astfel începe un nou război al consolelor.

Timp de câteva luni, jucătorii din toată lumea s-au confruntat cu un război stupid de tip „anunță tu primul, ca eu să scad prețul și mai tare”. Iar miza a fost accea de a le oferi entuziaștilor grafică de ultimă generație pentru o sumă de bani cât mai mică – un principiu datorat concurenței acerbe, care întotdeauna are consecințe favorabile pentru consumatori.

Însă Microsoft probabil a calculat foarte bine costurile de producție pe care le are rivalul Sony și s-a gândit să iasă la înaintare cu un preț imbatabil, care să le ofere o poziție favorabilă de Black Friday și Crăciun.

Strategia abordată se aseamănă cu mișcarea pe care Microsoft a făcut-o în momentul lansării Xbox 360 – consolă care a fost anunțată și livrată pe rafturi înaintea venirii lui PlayStation 3. Astfel, sistemele Xbox au oferit experiențe de generație următoare pentru jucătorii nerăbdători și au câștigat un segment important din piață în primii ani.

Conform surselor oficiale, Xbox Series X va costa $500 – un preț care cel mai probabil va fi convertit în euro în raport 1:1 (așa cum se obișnuiește) și va primi TVA și alte adaosuri.

În magazinele din România, ar putea să coste undeva între 2450 și 2900 de lei – diferența o vor face atât adaosurile comerciale, cât și fluctuațiile din raportul EUR:RON (care în ultimul an a fost nefavorabil pentru noi și a dus doar la majorări de prețuri).

Începând cu data de 22 septembrie, Microsoft va începe să accepte precomenzi. Iar prima zi când vom vedea Xbox Series X și Series S pe rafturi va fi 10 noiembrie 2020.

Jucătorii care vor achiziționa noul Xbox Series X se vor bucura de rezoluții 4K și frame rate-uri fluide în titluri precum:

– Halo: Infinite (amânat timp de câteva luni din cauza plângerilor venite din partea fanilor);

– STALKER 2;

– Fable (care după 3 a cam pierdut numărătoarea);

– The Medium (o combinație interesantă de Resident Evil și serialul Stranger Things);

– Crossfire X (un fel de Battlefield și Call of Duty);

– Avowed (continuator spiritual al seriei The Elder Scrolls);

– State of Decay 3 (răspunsul Microsoft pentru abordarea vizual-narativă a studioului Naughty Dog).

Articol preluat de pe nivelul2.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares