Press "Enter" to skip to content

Logitech G810 Orion Spectrum: Office Warfare Apparatus

Am început să îmi dezvolt o atingere sensibilă. În fiecare zi mă antrenez atingând pene, boboci pufoși, pisici și obraji de înger. Fac acest lucru pentru a putea aprecia la justa lor valoare tastaturile mecanice pe care KiMO le lasă pe biroul meu în timp ce dorm (l-am prins cum se strecoară pe horn, înfulecă biscuiții cu lapte și iese pe gaura cheii, ușurat de povara darului).

Astăzi am încercat să-mi las cana de cafea lângă monitor când, surpriză, am citit prin ochii mijiți cuvintele Logitech G810 Oreo Speculum?! Nu, G810 Orion Spectrum – trebuia să casc farurile mai bine la textul de pe cutie. Hm, o jucărie nouă, mi-am spus, cu tehnologie dezvoltată in-house. Exact așa cum și-au dezvoltat și băieții de la Roccat un senzor mișto, care nu mi-a ajuns nici până acum în teste.

Mai întâi, hai să electrocutăm elefantul din cameră: Spectrum este una dintre tastaturile mecanice prea puțin interesate de design. Nu zic că e urâtă, doar că nu e pe gustul meu. Am o problemă mare cu rotița de scroll poziționată in colțul din dreapta-sus, alături de șapte butoane multimedia – printre care și cel pentru modul gaming – ce îmi aduc aminte de niște pastile cu cărbune activ. Sunt lipsite de personalitate, iar contactele cu membrană click sunt din cu totul alt film față de cel în care tehnologia ROMER-G are rolul principal.

Or, G810 se face remarcată prin faptul că a reușit să aducă „splendoarea” tastaturilor office pe câmpul de luptă al gaming-ului. Switch-urile mecanice ROMER-G sunt construite cu gândul la durabilitate, precizie și feedback. Să vă explic de ce.

Sub fiecare keycap se află un mecanism compus din switch-ul propriu-zis (dezvoltat de Logitech în laboratoare secrete) și un sistem de iluminare plasat la suprafața de contact a butonului. Avantajul construcției simple este viteza de răspuns, măsurată undeva la 5.0 ms. Cu 4 ms mai puțin decât o membrană clasică, se laudă producătorii.

La apăsare, senzația îți amintește de tastatura Lenovo pe care o ai la muncă, însă creierul percepe prin degete declanșarea cu precizie a comenzii undeva la jumătatea cursei butonului, un mic „bump” mecanic făcându-și simțită prezența. Pe de altă parte, răspunsul haptic nu te îndeamnă să bați ca nebunul în taste, ci îți indică faptul că poți relaxa mâna stângă pe grupul WASD, bucurându-te de iluminatul RGB și jocul din fața ochilor.

În concluzie, Logitech G810 Orion Spectrum esta tastatura mecanică pe care o voi așeza exact în punctul de intersecție dintre APEX M500 și Alloy. Mai trebuie doar să ajungă la unul dintre voi pentru confirmare…;)

Articol preluat de pe nivelul2.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares