Press "Enter" to skip to content

Venituri în creștere cu 14% pentru Starbucks în primul trimestru al anului

O terasă frumoasă pe faleza mării, adie un vânt cald și mireasma de cafea îți gâdilă nările… sau abia te-ai trezit și ziua ta nu poate începe decât cu o cafea aburindă… pentru mulți dintre noi, cafeaua este mai importantă decât mâncarea, ne putem lipsi de o masă dar nu ești tu fără o cafea.

V-am povestit mai demult despre cum devii milionar dacă îți faci singur cafeaua, dar sunt momente în care trebuie să cumperi o cafea atunci când ești pe fugă. Și cum savuram eu cafeaua de dimineață, roboțelul meu care îmi gestionează investițiile mă trage de mânecă și îmi arată rezultatele financiare ale Starbucks (SBUX).

Veniturile companiei au crescut cu 14% la 8,72 miliarde de dolari comparativ cu 7,64 miliarde de dolari în trimestrul precedent, impulsionate de prețurile în creștere ale produselor și de cererea solidă din China și SUA. În același timp, profitul a crescut cu 36% raportat la aceeași perioadă, la 908,3 milioane de dolari, ceea ce înseamnă un profit net per acțiune de 79 de cenți. Marja de profit a Starbucks (SBUX) pentru acest trimestru a crescut la 15,2%. De altfel, Starbucks este și un bun plătitor de dividende, randamentul acestora se învârte în jurul a 2%.

Ambele cifre au fost peste estimările pieței dar, așa cum ne-am obișnuit, piața a reacționat fix invers și corectează astăzi cu 5%, având ca și motiv faptul că în urma acestor rezultate bune previziunile pentru trimestrele următoare au rămas aceleași. Putem spune că scăderea de azi este și o marcare de profit „buy the rumor sell the news” și, în plus, cotația acțiunilor a avut un trend ascendent în ultimele 12 luni crescând cu peste 70%. Ca să nu mai menționez și de impactul deciziei FED de astăzi privitor la politica de dobândă.

Pe termen scurt este clar că vom avea o corecție iar dacă prețul va reuși să se mențină peste nivelul de 100 de dolari, zona aceasta de suport va reprezenta un moment bun de intrare pentru o poziție pentru un termen de câteva luni.

Așadar, e amiază și e timpul pentru o cafea.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares