Press "Enter" to skip to content

Motocicletele Harley Davidson – un simbol al aventurii

Harley Davidson este cea mai dorită motocicletă din lume, simbol al libertății de exprimare și al aventurii. Harley Davidson este un simbol al Americii, alături de Coca-Cola și McDonalds și sunt puțini cei care nu visează să meargă cel puțin o dată pe celebrul Route66 pe una dintre celebrele motociclete.

Cum compania a fost fondată în 1903 și de atunci produce fără încetare, este cel mai vechi producător din lume, cu motociclete și povești ce sunt transmise din tată în fiu. Iar această poveste este frumos împachetată, magazinele dealerilor nu sunt axate pe vânzarea motocicletelor ci mai degrabă pe crearea unui brand – tricouri, geci de piele, pantofi, ghete, căni și extrem de multe alte produse care poate nu ar avea legătură cu un produs precum o motocicletă.

Proprietarii motocicletelor au un sentiment de apartenență și de identificare cu marca rar întâlnit în cazul altor mărci; mulți se întâlnesc în cluburi periodice iar dragostea pentru celebra marcă se vede și în cheltuielile pe care aceștia le fac, cheltuind cu peste 30% mai mult decât un proprietar obișnuit.

Toată lumea vrea o motocicletă Harley Davidson dar acțiunile companiei nu sunt chiar atât de căutate de investitori

Rezultatele primului trimestru din 2023 pentru Harley Davidson (HOG) sunt foarte bune în ciuda vânzărilor în scădere cu 17% din America de Nord: per total, vânzările au crescut cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut totalizând 1,56 miliarde de dolari, impulsionate de prețurile în creștere ale motocicletelor. Profitul net a fost de 2,04 dolari per acțiune, mult peste așteptările analiștilor de 1,39 dolari per acțiune.

Indicatorii economici de profit sunt destul de buni de asemenea, Harley Davidson (HOG) are un PER de 7,63x, ROE – Return on Equity 27,08%, iar marja de profit este de 12,88%.

Cu toate acestea, tendința de scădere este clară și dacă prețul nu va reuși să se mențină la acest suport foarte puternic de 36,5 dolari per acțiune – suport unde media de 200 de zile se suprapune cu linia de trend din ultimii 3 ani de zile, prețul se va îndrepta către suportul de la 30 de dolari în prima fază. Acest trend este dat de așteptările pesimiste că vânzările vor avea totuși un recul mai important pe măsură ce dobânzile rămân ridicate iar consumatorii vor amâna achizițiile bunurilor de plăcere în dauna celor de necesitate zilnică.

Așadar, să rămânem la visul de a conduce un Harley.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares