Press "Enter" to skip to content

Steam va renunța la Windows 7 și 8

Valve a anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2024, platforma Steam nu va mai funcționa pe Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. Știu, sunt unii care vor fi afectați de această decizie, dar numerele utilizatorilor nu mai sunt atât de mari. Haideți să punem lucrurile astea în perspectivă: conform statisticilor oferite de platformă, utilizatorii celor trei sisteme de operare afectate reprezintă un total deeee… 1.86%.

Ca idee, utilizatorii de Windows 10 însumează 62.33%, în timp ce 32.06% au făcut deja trecerea la 11. Dar să revenim la oile noastre, adică motivul pentru care Steam nu va mai funcționa pe versiunile vechi de Windows. Și decât să stau să vă explic, mai bine vă dau direct răspunsul celor de la Valve:

Cele mai noi caracteristici ale Steam se bazează pe o versiune integrată de Google Chrome, care nu mai oferă suport pentru versiunile precedente de Windows. În plus, următoarele versiuni ale platformei vor necesita anumite caracteristici și măsuri de securitate pe care le putem găsi doar de la Windows 10 în sus.

Ceea ce vor să spună reprezentanții Valve când vorbesc despre „anumite caracteristici” este mai mult ca sigur legat de suportul pentru DirectX 12, și cu precădere DX12 Ultimate. Adică API-ul pe care rulează majoritatea titlurilor moderne și care include suport pentru ray tracing, tehnologii de super-sampling și cam tot ce face gamingul în 2023 să fie atât de avansat din punct de vedere tehnologic. Așa că trecerea la Windows 11, sau chiar 10, nu mi se pare rea absolut deloc.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares