Press "Enter" to skip to content

Nvidia – o companie de nelipsit din portofoliu

Nvidia (NVDA) a anunțat marți un set nou de parteneriate și produse destinate cererii tot mai mari venite dinspre inteligența artificială. Toate acestea bazate pe semiconductorii Nvidia: Google Cloud integrează noua placă recent lansată L40GPU și Vertex AI pentru a permite companiilor ce îl utilizează să crească rapid numărul de aplicații AI generative.

Cum creșterea exponențială a OpenAI a deschis un potențial incredibil pentru fiecare business tradițional de a-și reconsidera strategiile și de a utiliza tot mai mult aceste noi tehnologii, e clar că cei care vor dezvolta primii produse pentru AI vor fi cei mai câștigați. Și cum Microsoft (MSFT) are deja un avantaj pe partea de software, Nvidia iată este cel care avansează pe partea de hardware.

Nvidia a anunțat că cele mai recente sisteme DGX H100 AI ale companiei sunt în producție și vor fi disponibile cât de curând. Adevărate uzine de AI, cel mai nou sistem DGX încorporează opt GPU-uri Nvidia H100, oferind performanțe mult mai rapide decât sistemul anterior A100. Totodată, a fost lansat DGX Cloud ce oferă acces la puterea sistemului DGX H100 și la software-ul Nvidia AI și e clar că, deși ne aflăm la un moment T0 al acestei tehnologii, viitorul îi aparține.

Adopția rapidă a inteligenței artificiale și avansul companiei în producția de semiconductori destinată aceste tehnologii va aduce vânzări importante companiei în următorii ani: se estimează o creștere a veniturilor Nvidia cu 25% anual până în 2027. Iar asta se vede deja în prețul acțiunii Nvidia (NVDA). Dacă anul trecut cotația s-a înscris în trendul corectiv general al pieței, în ultimele 6 luni a recuperat foarte bine de la minimul din octombrie 2022, crescând cu peste 100%. Această evoluție fulminantă a dus compania la o capitalizare de 635,21 miliarde de dolari, ceea ce o face a patra companie din indicele S&P500.

Nvidia nu are niște indicatori străluciți dar asta e normal pentru o companie growth: un PER de 147,80x, un P/book de 28,74x, un DY de doar 0,06%. Analiștii Wall Street sunt încântați totuși de profitabilitatea ridicată – rata profitului de 16,19%, ROE (Return on Equity) de 17,93% și un PEG Ratio (5y expected) de 3,21 și cu venituri în creștere dinspre AI; astfel, mai toate firmele de brokeraj și-au ajustat în această lună prețurile țintă pentru acțiunea Nvidia la peste 300 de dolari.

Este greu de prognozat cât de repede și unde ne va duce aceasta inteligență artificială, dar e clar că o nouă revoluție tehnologică a început. Poate că pe termen scurt, de câteva luni, Nvidia să nu mai crească prea mult, dar orice corecție va veni – dacă va veni, va fi în mod indiscutabil un moment de intrare pe termen mediu și lung.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares