Press "Enter" to skip to content

EA va retrage 3 titluri Battlefield de pe magazinele online și ne arată problema cu jocurile digitale

Electronic Arts (EA) va scoate de la vânzare trei titluri din seria Battlefield. Mai exact, cele trei sunt: Battlefield 1943, Battlefield: Bad Company, and Battlefield: Bad Company 2, iar această veste a adus supărare în rândurile gamerilor. Istoria seriei este plină de suișuri și coborâșuri, dar cele 3 jocuri sunt apreciate de mai toți cei care le-au jucat.

Dacă nu ai aceste trei titluri în librăria ta, trebuie să te grăbești. Data oficială la care EA le va retrage de-a dreptul este 28 aprilie, conform unui blog post oficial. În plus, serverele pentru componenta online a jocurilor se vor închide și ele pe 8 decembrie. Ce mi se pare paradoxal este faptul că modul singleplayer poate funcționa bine mersi și fără serverele pentru multiplayer, astfel nu înțeleg de ce EA alege să retragă jocurile de la vânzare.

Înțeleg că, după ceva ani de la lansarea unui joc, administrarea serverelor necesare pentru a ține pe picioare modul online nu mai rentează, mai ales că sunt puțini cei ce încă se mai joacă aceste jocuri online. Dar chiar și așa, cu ce strică să lași disponibilă campania pentru cei care vor să o joace pentru prima dată sau chiar să o rejoace?

Iar asta dovedește că nu putem avea încredere în companii să prezerve jocuri vechi. Sigur, toate cele trei titluri vor mai putea fi jucate dacă deja le-ai cumpărat, dar din moment ce nu se mai vând, oricine vrea să încerce jocurile fie va trebui să își ia gândul de la asta, fie să pirateze. Și nu cred că e în interesul EA ca asta să se întâmple.

În cadrul aceluiași blog post, cei de la EA menționau faptul că și Mirror’s Edge (unul dintre cele mai apreciate jocuri ale companiei) va fi retras de asemenea. Asta s-a dovedit a fi o alarmă falsă, însă, iar compania a revenit asupra situației cu un update în care au declarat că acea mențiune a fost doar o eroare.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares