Press "Enter" to skip to content

Roblox prea mult strică

E deranj mare zilele astea pe burse. Ceea ce părea doar un faliment al unei mici bănci ce sprijină criptomonedele – Silvergate Bank, s-a extins rapid ca un foc de paie în economia globală. Pentru că americanul are o vorbă – „if you must panic, panic early” (ați auzit probabil de Nicholas Taleb, cel cu lebăda neagră). Dar astăzi nu vreau să vorbesc despre panică, emoții, dobândă, stress – despre toate acele lucrurile care te fac să iei decizii iraționale, mai ales că e așa urât afară. Și cum răsfoiam ziarul la cafeaua de dimineață mi-a sărit în ochi o știre despre Roblox (RBLX). Sunt sigur că zgârie pe mulți acest cuvânt – Roblox: nu cred că este vreo zi anul acesta în care să nu mă fi ciondănit cu fie-mea pe acest subiect…

Roblox a prezentat ieri datele despre performanțele lunii februarie: 67,3 milioane de utilizatori activi zilnic, o creștere de 22% față de anul trecut, utilizatori care au petrecut 4,6 miliarde de ore pe platformă. Compania estimează o creștere a încasărilor de 18-19% față de acum un an însă și o scădere între 2% și 4% per utilizator a sumelor cheltuite, sumă cuprinsă între 3,61 și 3,67 dolari. Datele prezentate au fost conform așteptărilor, deci nu am avut ieri mari fluctuații de preț.

Roblox a crescut masiv în pandemie iar mulți investitori au considerat că nu va putea menține ritmul de creștere ulterior. Iată că presupunerile acestora au fost infirmate de rezultatele financiare ale anului 2022 prezentate acum o lună. Venituri în creștere anuală cu 16% de 2,2 miliarde de dolari, număr mediu zilnic de utilizatori în creștere anuală cu 23% la 56 de milioane, număr de ore petrecute pe platformă 49,3 miliarde, de asemenea în creștere cu 19% față de anul 2021. În urma acestor rezultate bune, compania a crescut cu peste 20% în ziua respectivă.

Unde suntem acum? Roblox (RBLX) continuă să prezinte date bune de la trimestru la trimestru și deși sumele cheltuite de utilizatori sunt într-o ușoară scădere, impresionează creșterea constantă a numărului de utilizatori zilnici. Probabil va continua această creștere, pe măsură ce piața-țintă este destul de mare iar efectul de joc de rețea este cel care atrage foarte bine. În contextul actual, de turbulențe pe piețe și final de ciclu de creștere a dobânzilor, acțiunile companiei ar trebui să aibă o tendință de creștere pe termen mediu. Ținând cont că nu este încă profitabilă, deși are un cash-flow pozitiv (apropo, 150 de milioane de dolari avea în depozite în Silicon Valley Bank), nu știu cât potențial de upside mai este.

Așadar, Roblox e o companie de urmărit dar cred că sunt alte oportunități de investiții mai interesante în acest moment. Asta și pentru că prețul mediu țintă al analiștilor ce analizează compania este de 43,62 dolari, foarte apropiat de prețul din piață.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares