Press "Enter" to skip to content

HyperX a pregătit o gamă nouă de produse pentru 2023 (review)

În discuția despre cei mai buni producători de periferice de gaming nu putem să nu includem și numele HyperX. Producătorul a aparținut cândva de Kingston, însă acum îl regăsim sub umbrela celor de la HP, așa că era și cazul să vedem niște produse noi din partea companiei. Și cum am făcut o trecere în revistă a celor mai tari periferice HyperX din 2021, am zis că ar fi timpul să mai aruncăm o privire prin catalogul actualizat.

Așadar, vreau să vorbim despre jucăriile de la HyperX. Toate despre care discutăm astăzi sunt produse deja lansate și disponibile pe piață, dar vor constitui o parte bună din catalogul producătorului de-a lungul acestui an. De văzut le-am mai văzut la Gamescom în Germania toamna trecută, însă testele mai en-detail abia acum le-am făcut.

Review HyperX 2023Review HyperX 2023

Șoareci pentru mase

Până la momentul mult-așteptat însă, vreau să discutăm despre câteva dintre ăle’ mai interesante periferice de la HyperX pe 2022 – și începem discuția cu un șoarec. Este vorba despre HyperX Pulsefire Haste Wireless. Cu modelul clasic, ăla pe fir, am făcut cunoștință acum doi ani când l-am lăudat pentru acuratețea senzorului, calitatea destul de ok a construcției și firul tip șiret care abia dacă se simte în utilizare. Ediția nouă vine cu un modul wireless și o baterie a cărei autonomie se duce spre suta de ore.

Senzorul a rămas același Pixart 3335 cu 16.000 DPI care s-a comportat destul de bine în teste. În weekend m-am apucat să joc BioShock Infinite din nou și am zis că e o ocazie numai bună să pun mouse-ul la treabă. Nouă ore în ăla, încă câteva ore în CSGO și Apex Legends, mi-am făcut o idee bună despre ce poate și ce nu poate Haste Wireless. Experiența per total a fost faină și a rămas undeva pe birou, pe lista de “s-ar putea să-l mai folosesc pe ăsta”, din care fac parte alți șoareci interesanți de pe la Logitech și Xtrfy.

Review HyperX 2023Review HyperX 2023

În cutie găsim un cablu USB Type-C cu sleeve și un adaptor de la USB-C la USB-A pentru a extinde raza de semnal a receptorului USB. Pe lângă asta mai primim un set de grip-tape foarte util pentru jucătorii de FPS-uri cu mâini transpirate. HyperX Pulsefire Haste Wireless este construit bine și în ciuda greutății de numai 62 de grame nu se simte ieftin la atingere. Ba chiar are și iluminare RGB pe scroll, deci vine cu câte ceva pentru fiecare.

HyperX Alloy Origins 65 a pus modelul de-acum doi ani la îngrășat

Următorul produs despre care vreau să vorbim este o tastatură: HyperX Alloy Origins 65. Ultima dată când am pus mâna pe o tastatură de-ale producătorului a fost vorba despre un Origins 60, un model 60% care mi-a plăcut destul de mult și care a stat ceva timp pe biroul meu. Origins 65 este mai mult din ce era deja bun – formatul urcă cu cinci procente, adică cu tastele direcționale. Unde Origins 60 nu venea cu săgețile pe ea, 65-ul oferă fix asta.

Review HyperX 2023Review HyperX 2023

HyperX Alloy Origins 65 este fabricată din aluminiu gros, ceea ce-i adaugă mult la greutate. Dar asta îmi place, pentru că senzația la atingere este foarte plăcută iar tastatura este consistentă, e greoaie. Tastele în sine sunt double-PBT, adică sunt și ele groase și au un finisaj curat și bun împotriva amprentelor. Fontul de pe ele este ușor de citit, iar funcțiile secundare sunt printate pe lateralele tastelor, cu orientarea spre utilizator.

Switch-urile sunt dezvoltate in-house, însă folosesc formatul Cherry în formă de plus, deci poți folosi cam orice set de taste dorești pe tastatura asta. În pachet mai găsim și două taste extra, ESC și Space, de culori diferite și cu un design ceva mai special. Ai și o unealtă de scos taste care ajută la înlocuirea ăstora două și la viitoare sesiuni de curățare ale tastaturii. Așa că dacă ești în căutarea unei tastaturi mici, care are totuși săgeți, iluminare RGB și nu te deranjează cablul, ai în față o propunere foarte bună. Ah da, cablul este detașabil, deci e ușor de cărat sau stocat.

Căști in-ear de gaming?!

Bun, mouse plus tastatură; ce ne mai trebuie? Păi, căști. Iar dacă în ultimul round-up de produse HyperX am vorbit despre Cloud II Wireless, de data asta avem niște căști in-ear pe numele complet de Cloud MIX Buds Wireless. Niște earbuds corecte, fără fir, care pentru gaming reușesc să ofere un sunet foarte echilibrat. Nu excelează pe partea de muzică și duc o lipsa acută de tehnologii de anulare a zgomotului de fond.

Ce oferă în schimb este un profil audio tunat pentru gaming, cu suport pentru tehnologia DTS Headphone:X. Deși sunt doar două căști in-ear vor creea un spațiu audio virtual care face sursa sunetului destul de ușor de identificat. În jocuri în care sunetul este important (ex. Counter-Strike Global Offensive), pașii sunt ușor de identificat pe hartă, te prinzi destul de ușor cât de departe este un adversar care trage cu arma și vei primi multe d-alde “ai cod frate” în chat.

Review HyperX 2023Review HyperX 2023

Există și niște neajunsuri – este prima generație de earbuds wireless dezvoltate de HyperX, iar asta se simte. De la calitatea construcției care lasă loc de mai bine, până la probleme de integrare și comunicare cu aplicația dedicată, am dat de multe chichițe care mi-au stricat puțin experiența. Confortul nu este neapărat cel mai bun, însă le-am purtat și patru ore fără oprire și n-am avut vreun moment în care să vreau să le arunc din urechi.

În schimb mi-a venit să le trimit la plimbare atunci când am întâmpinat un bug dubios. Acesta consta în faptul că una dintre căști nu detecta urechea și punea pauză constant la orice ascultam. Și tot la capitolul urechi și detecție, există și-o funcție care îți tunează căștile în funcție de forma urechii, dar merge și nu prea.

Cu toatea astea, HyperX Cloud MIX Buds Wireless sunt niște căști decente pentru gaming. Se aud bine, sound stage-ul nu este deloc rău și poți să le porți mult timp. Compatibilitatea este și ea destul de mare: PC, PlayStation 4 și 5, Nintendo Switch și desigur, Android și iOS. Odată ce problemele de natură software vor fi rezolvate, vor deveni o propunere și mai interesantă, dar până atunci recomand research atent înainte de achiziție.

Ai mereu baterie în DualSense cu noul Chargeplay Duo

Am ajuns și la ultimul produs despre care vreau să vorbesc astăzi. Dacă tot am adus vorba de PlayStation 5, am zis că ar fi un moment numai bun să aruncăm o privire și peste un încărcător de controllere. HyperX Chargeplay Duo este fix ce spune numele – un accesoriu cu ajutorul căruia poți încărca două controllere DualSense. Nu e nevoie de cabluri sau alte chestii de genul. Doar iei jucăria, o alimentezi la priză, pui manetele pe ea și se încarcă.

Designul este similar cu cel al încărcătorului original de la Sony, însă funcționalitatea este aceeași. Așa că în funcție de stocuri, preț și preferințe, oricare dintre cele două variante sunt numai bune pentru cei cu mai mult de un controller, unde cablurile deja ar putea deveni o problemă.

Review HyperX 2023Review HyperX 2023

Folosesc atât încărcătorul original, cât și HyperX Chargeplay Duo. Timpul necesar alimentării complete este același și nu am observat vreun impact negativ în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Pe partea de construcție și aspect mi se pare un step-up comparativ cu încărcătorul de la Sony, iar dintre cele doua prefer să-ș țin pe ăsta de la HyperX la vedere lângă TV, în timp ce controllerele #3 și #4 se încarcă liniștite în spatele lui.

Experiențele mele cu HyperX

Am urmărit povestea celor de la HyperX încă de pe la începuturi, când nu erau un nume atât de sonor și nu aveau produsele de calitate de acum. Cu toate astea, brand-ul a evoluat frumos și a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume din industria de gaming și eSports. Nu au fost mereu pe radarul meu atunci când îmi alegeam perifericele pentru setup-ul de gaming de acasă, dar prin prisma meseriei am apucat să le testez cam toate produsele.

Personal, văd HyperX drept un brand care pică undeva în mijloc – este un nume care inspiră încredere și are câteva produse cu adevărat bune (Cloud II Wireless, Pulsefire Haste Wireless, Alloy Origins 60) la prețuri competitive. Nu pot să îi bag în aceeași categorie cu giganți precum Logitech și Razer, dar pentru mine sunt the next best thing. Și pe această notă, vreau să-mi povestiți și voi în comentarii, ce experiențe ați avut de-a lungul timpului cu produsele HyperX? Întrebarea asta este necesară și pentru înscrierea la giveaway-ul HyperX Loot Drop III pe care îl organizăm pe Facebook, așa că dacă ai ajuns până în acest punct, ești la o povestioară faină distanță de a fi înscris. Mai multe detalii despre concurs puteți afla pe acest link.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

ESR
ESR

Electronic Sports Romania

More from JocuriMore posts in Jocuri »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares