Press "Enter" to skip to content

Razer intră în piața consolelor portabile cu modelul Edge

Într-o piață dominată de Nintendo Switch, Razer a decis că vrea să își facă simțită prezența în lumea consolelor portabile. Astfel, în cadrul RazerCon, compania a dezvăluit noua sa consolă, pe numele ei Razer Edge, care va rula Android și este gândită atât pentru titluri precum PUBG Mobile sau nelansatul Warzone Mobile, cât și pentru joacă în cloud.

Ca specificații, în pieptul acestei console bate o inimă de la Qualcomm, mai exact un Snapdragon G3x Gen 1. Razer promite că acest chip este mai puternic decât vârful de lance actual din tabăra Android, adică Snapdragon 8 Gen 1, dar ca orice promisiune de genul acesta de la un producător, rămâne de văzut dacă performanțele vor fi mult mai bune și în realitate. Mai mult, în acest moment nu există pe piață un dispozitiv care să folosească noul procesor.

În mod practic, consola este formată din două părți: o tabletă, care conține toate componentele interne și noul controller Kishi V2 Pro, care este o variantă îmbunătățită al unui produs gândit să-l atașezi telefonului tău pentru a creea un soi de consolă. Dacă stau să mă gândesc mai bine, exact asta fac și cei de la Razer. Desigur, vorbim totuși despre o tabletă, iar asta înseamnă că nu poți suna lume de pe ea, dar toate astea îmi dau un aer de Razer Phone Ultra, dacă ar fi existat vreodată așa ceva.

Pe lângă procesor, noul Razer Edge vine și cu 8 GB de RAM LPDDR5, 128 GB de stocare internă cu opțiunea de a arunca un card SD de până la 2 TB în dispozitiv, o baterie de 5.000 mAh, difuzoare stereo și o cameră selfie de 5 MP, care este capabilă să filmeze FullHD la 60 de cadre pe secundă. Prețul este de 400 de dolari pentru varianta de bază, 500 de dolari daca vrei și căștile Razer Hammerhead True Wireless. O variantă 5G e pe drum, dar în acest moment nu cunoaștem prețul.

razer edgerazer edge

Și acum poate crezi că am uitat ceva. Până la urmă, nu am menționat nimic de lucrul la care te vei holba ore întregi dacă îți iei această consolă: ecranul. Ei bine, nu am spus nimic despre asta pentru că am vrut să las ce-i mai bun la final. Avem de-a face cu un panou OLED de 6,8 inch, cu rezoluție 2400×1080, la 144 Hz. În materialele oficiale, compania descrie acest ecran drept „industry leading”, și tind să le dau dreptate, cel puțin pe hârtie. În comparație cu ecranul de pe Nintendo Switch OLED, pe Razer Edge avem o rezoluție incomparabil mai bună, și o rată de refresh mult peste cei 60 Hz pe care consola japonezilor îi afișează. În comparație cu Steam Deck, lucrurile stau și mai bine pentru Razer, al cărui ecran este OLED în comparație cu obișnuitul LCD de pe dispozitivul celor de la Valve, pe lângă celelalte plusuri pe care le vedem și în comparația cu Switch.

În final, trebuie să spun că sunt încântat de ce au anunțat cei de la Razer. Sure, 400 de dolari pentru o consolă care rulează Android sunt bani mulți, dar dacă ești gata să îmbrățișezi lumea cloud-ului, atunci nu cred că va exista o metodă mai bună din punct de vedere al experienței pentru a te delecta cu librăria ta de jocuri.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares