Press "Enter" to skip to content

Compania românească Amber deschide un nou studio dedicat jocurilor video în Mexic

Amber, una dintre cele mai dezvoltate companii independente de game development din România, anunţă extinderea în Mexic cu un nou studio în Guadalajara. Amber Mexic va oferi o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, concentrate iniţial pe testare (QA) şi artă. Este cel de-al cincilea studio pe care Amber îl deschide, cel mai recent fiind biroul din Botoşani, în octombrie anul trecut, acesta numărând în prezent peste 30 de testeri şi test leaders. Amber estimează că, la finalul anului 2020, va avea peste 500 de specialişti în cele cinci birouri din lume.

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experienţă de peste 16 ani, care va implementa strategia de dezvoltarea a noului studio. Procesul de recrutare a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri şi artişti specializaţi în design-ul de interfeţe grafice (User Interface), animaţie 2D şi 3D.

Guadalajara este al doilea oraş ca mărime din Mexic, cunoscut pentru comunitatea activă de producători de jocuri. Amber Mexic îşi va desfăşura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ ce aduce laolaltă numeroase companii internaţionale care aleg să investească în Guadalajura. Văzut ca un Silicon Valley al Mexicului, Guadalajara devine astfel un hub important pentru dezvoltarea de produse media digitale.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată sub forma unei reţele de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme şi servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii din domeniu cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa şi altele. Compania are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles şi Guadalajara.

Amber Mexic

Articol preluat de pe go4it.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares