Press "Enter" to skip to content

Când are loc campionatul mondial de Fortnite şi cum poţi să ajungi acolo

Competiţiile de eSports nu mai sunt de mult evenimente de nişă, organizate prin cine ştie ce subsoluri insalubre, cu un public de numai câteva zeci de persoane. Din contră, cele mai populare jocuri din lume strâng audienţe de zeci de mii de persoane în arene ce pot găzdui competitii sportive de cel mai înalt nivel, precum şi alte câteva milioane online, atunci când sunt trasmise în direct şi pe Internet. Iar Fortnite, considerat în continuare cel mai jucat titlu multiplayer, nu face excepţie.

Epic Games, compania din spatele acestui joc de tip Battle Royale, încurajează mereu comunitatea să joace cât mai mult şi să-şi petreacă timpul liber în Fortnite. Şi, pe lângă campaniile de tip crossover cu tot felul de alte universuri (cum ar fi prezenţa lui John Wick în Fortnite, sau recenta colaborare cu Star Wars) sau concursurile de diferite tipuri organizate pentru comunitate, Epic Games a pus bazale unei scene eSports consistente pentru Fortnite. Iar punctul culminant al acesteia este campionatul mondial dedicat acestui joc: Fortnite World Cup.

Kyle "Bugha" Giersdorf

Cea mai recentă ediţie a Fortnite World Cup s-a desfăşurat anul trecut, în diferite etape, pornind de la turneele de calificări (13 aprilie – 16 iunie 2019) şi sfârşind cu marile finale, ţinute în New York, în perioada 26 – 28 iulie 2019. Competiţia a fost organizată pe două categorii separate, prima fiind dedicată jucătorilor individuali (doar primii 100 au ajuns în finale), cea de-a doua fiind rezervată echipelor de câte doi jucatori (duos), primele 50 de astfel de formaţii fiind calificate în finale.

Pentru a va face o idee cât mai bună despre amploarea luată de Fortnite World Cup, ar trebui să ştiţi că finalele s-au desfăşurat pe stadionul Arthur Ashe, din complexul Flushing Meadows – Corona Park, Queens, New York, aceeaşi locaţie unde se desfăşoară prestigiosul turneu de tenis de Mare Şlem US Open. Finalele au fost urmărite de peste 2,3 milioane de spectatori (la faţa locului şi online), iar fondul de premiere pus la dispoziţie de Epic Games a fost de nu mai puţin de 30 de milioane de dolari.

În finala dedicată jucătorilor solo, s-a impus tânărul Kyle “Bugha” Giersdorf (16 ani), acesta plecând acasă cu un premiu consistent de 3 milioane de dolari. În competiţia dedicată echipelor au ieşit învingători Emil “nyhrox” Bergquist Pedersen (16 ani) şi David “Aqua” Wang (17 ani), aceştia împărţind, la rândul lor, un premiu de 3 milioane de dolari.

Emil "nyhrox" Bergquist Pedersen David "Aqua" Wang

Cum puteţi ajunge să concuraţi şi voi pentru acest gen de premii? Deşi Epic Games nu a dezvăluit încă informaţiile oficiale referitoare la o eventuală ediţie 2020 a Fortnite World Cup, este greu de crezut că acest turneu nu va fi organizat, având în vedere popularitatea de care s-a bucurat ediţia din 2019. Astfel, pentru a accede în finala de anul trecut, jucătorii au fost nevoiţi să treacă prin etapele de calificări de care aminteam mai devreme, deschise utilizatorilor din toate regiunile prin intermediul unei opţiuni prezente în meniul principal al jocului Fortnite. Mai mult, zvonurile indică includerea în noul format a unei competiţii dedicate echipelor formate din câte trei jucători, pe lângă turneele solo şi pentru duos.

Nu uitaţi că Fortnite poate fi jucat în continuare gratuit pe mai toate platformele, pornind de la PC şi Mac, trecând prin consolele Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch şi ajungând până la dispozitivele mobile bazate pe iOS şi Android.

Articol preluat de pe go4it.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares