Press "Enter" to skip to content

Când apare, de fapt, Grand Theft Auto 6, unul din cele mai aşteptate jocuri ale deceniului

De-a lungul anilor, cei de la Rockstar Games şi-au dobândit o reputaţie de invidiat, studioul fiind înfiinţat acum mai bine de 20 de ani, în 1998, de către fraţii Sam şi Dan Houser, drept un subsidiar al publisher-ului Take-Two Interactive. Iar mare parte din faima pe care Rockstar a câştigat-o în ultimele decenii se datorează, fără urmă de îndoială, seriei Grand Theft Auto.

În toamna anului 2001, atunci când şi-a făcut apariţia Grand Theft Auto III, nimeni nu-şi putea închipui ca un asemenea joc open world, cu un oraş modern redat în detaliu, cu pietoni nenumăraţi şi maşini participante la trafic, ar putea fi redat în trei dimensiuni, păstrând complexitatea şi nivelul de detaliu caracteristic primelor două titluri 2D ale seriei. Şi totuşi, Rockstar a reuşit această performanţă, GTA III fiind jocul care a schimbat, pentru totdeauna, faţa jocurilor open world.

Ascensiunea seriei a continuat cu Grand Theft Auto: Vice City (2002), Grand Theft Auto: San Andreas (2004), Grand Theft Auto IV (2008) şi, bineînţeles, de Grand Theft Auto V (2013), titlurile principale fiind acompaniate, periodic, de jocuri spin-off concepute pentru consolele portabile (cum ar fi Liberty City Stories sau Vice City Stories). Apogeul a fost atins însă cu GTA V, ale cărui vânzări impresionante i-au adus jocului titlul de “cel mai de succes produs de divertisment din toate timpurile”. De asemenea, GTA V a marcat introducerea componentei multiplayer GTA Online, extrem de populară chiar şi în ziua de astăzi şi susţinută de o mulţime de pachete DLC lansate de-a lungul timpului, milioane de jucători participând în continuare la activităţile de pe străzile virtuale din Los Santos.

În aceste condiţii, este lesne de înţeles cât de mare este interesul pentru un eventual Grand Theft Auto 6, mai multe zvonuri şi indicii apărute în ultima vreme indicând faptul că, într-adevăr, acesta va fi următorul joc al studioului Rockstar Games. Unul dintre acestea vine chiar de la Steven Ogg, actorul ce l-a interpretat pe Trevor Phillips, unul dintre cei trei eroi jucabili din GTA 5, care a declarat, în cadrul Brazil Game Show (eveniment susţinut în toamna anului trecut), că GTA 6 va fi dezvăluit curând, îndemnând fanii seriei să facă un calcul simplu, bazat pe perioada necesară celor de la Rockstar Games pentru a dezvolta un joc nou.

Mai mult, “teoria conspiraţiei” a fost alimentată de numeroase leak-uri, dezvăluite prin mai toate colţurile Internetului, unele credibile, altele de-a dreptul ridicole. Unul dintre cele mai interesante ni s-a părut cel referitor la “Project Americas”, numele de cod sub care GTA 6 ar fi dezvoltat. Conform acestui zvon, producţia propriu-zisă a jocului a început în 2015, în paralel cu Red Dead Redemption 2, western-ul având însă prioritate. Acţiunea ar urma să aibă loc în anii 1970 – 1980, atât în Vice City, cât şi într-un oraş nou, sud-american, bazat pe Rio de Janeiro. Această teorie nu ar fi greu de crezut, având în vedere că Rockstar Games are deja o experienţă mare cu Vice City (bazat pe Miami), dar şi o oarecare expertiză în privinţa metropolei braziliene (dobândită în urma dezvoltării jocului Max Payne 3).

Personajul principal ar urma să-şi clădească propriul imperiu al crimei, bazat pe traficul de droguri aduse din America de Sud şi plasate pe piaţa din Vice City, povestea fiind inspirată din seria Narcos de pe Netflix. Totuşi, conform acestui zvon, GTA 6 ar urma să aibă doar un singur erou principal, abordare aflată într-o oarecare contradicţie cu cea din GTA V, pe parcursul căruia jucătorii puteau comuta între nu mai puţin de trei personaje jucabile.

O altă variantă de leak referitor la GTA 6 plasează acţiunea jocului din nou în Liberty City, povestea urmând să evolueze în jurul conflictului dintre forţele de ordine şi o bandă de traficanţi de droguri. Conform acestui zvon, jocul ar urma să aibă nu mai puţin de patru personaje jucabile, doi politişti şi doi răufăcători, iar povestea ar urma să aibă întorsături ce amintesc de serialele TV Breaking Bad sau Ozark.

Evident, până atunci când Rockstar Games nu va avea ceva oficial de anunţat referitor la Grand Theft Auto 6, toate aceste teorii râmăn la categoria de zvonuri. Asta nu ne împiedică însă să ne dăm cu părerea referitor la o eventuală perioadă de apariţie a jocului. Şi, dacă ar fi să luăm în considerare perioadele de timp scurse între lansările jocurilor celor de la Rockstar, am îndrăzni să afirmăm că nu vom juca GTA 6 prea curând.

Spre exemplu, între GTA 5 şi Red Dead Redemption 2 a intervenit o “pauză” de peste cinci ani, volumul de muncă şi efort necesar pentru a realiza un joc adaptat cerinţelor contemporane fiind mult, mult mai mare decât în trecut. Totuşi, Rockstar Games beneficiază acum de mai multe studiouri de producţie, în oraşe precum Edinburgh, Londra, Leeds sau San Diego, eforturile comune ale acestora fiind necesare pentru o eventuală lansare mai rapidă. O speranţă în plus în această direcţie o constituie şi recentul anunţ al celor de la Rockstar conform căruia compania se află în cautarea unui editor video, capabil să monteze trailere spectaculoase pentru jocuri, care să scoată însă în evidenţă caracterul dramatic al firului narativ din aceste titluri, într-un format de 60 de secunde. Oare Rockstar va anunţa ceva concret în viitorul foarte apropiat?

O ultimă parte a acestei “ecuaţii” este reprezentată de platformele pentru care GTA 6 ar urma să fie lansat. Având în vedere ambiţiile măreţe ale celor de la Rockstar, dar şi faptul că toamna acestui an va marca apariţia unei noi generaţii de console, ne vine greu să credem că GTA 6 nu va fi dezvoltat special pentru PlayStation 5 şi Xbox Series X. Mai mult, având în vedere relaţia bună pe care cei de la Rockstar au avut-o în trecut cu Sony (GTA 3, Vice City şi San Andreas au beneficiat de perioade de exclusivitate temporară pe PlayStation 2, GTA 5 şi Red Dead Redemption 2 au fost incluse în bundle-uri alături de consolele PlayStation 4 etc.), s-ar putea să asistăm la un soi de exclusivitate în direcţia PlayStation 5 pentru GTA 6.

Fanii consolelor Xbox nu ar trebui să-şi facă griji, şi nici adepţii “bătrânului” PC: istoria a demonstrat, de suficiente ori, că jocurile GTA ajung, până la urmă, pe toate platformele importante, în ciuda acestor perioade de exclusivitate temporară: toate titlurile seriei au fost lansate mai întâi pe console, fiind mai târziu publicate şi pentru PC, de acelaşi tratament bucurându-se şi mai recentul Red Dead Redemption 2.

Aşadar, cam toate zvonurile apărute până acum indică faptul că viitorul seriei Grand Theft Auto este strâns legat de noua generaţie de console, veştile oficiale despre GTA 6 urmând să-şi facă apariţia, cel mai probabil, abia după dezvăluirile complete ale noilor PlayStation 5 şi Xbox Series X. Cu alte cuvinte, nu vă aşteptaţi să puneţi mâinile pe GTA 6 mai devreme de 2021.

Articol preluat de pe go4it.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares