Press "Enter" to skip to content

ASUS TUF Gaming iti ofera solutii accesibile pentru gaming pe laptop

Dupa ce am vorbit de modele scumpe prezentate in cadrul CES 2020, este momentul sa ma adresez si celor care nu dispun de un buget atat de mare, sau nu vor sa dea foarte multi bani pe un laptop de gaming. Pentru aceste persoane, ASUS a creat seria TUF Gaming, iar noua generatie are potentialul de a oferi si mai multa performanta fara sa depaseasca preturile cu care suntem deja familiari.

In cadrul expozitiei, ASUS a prezentat nu mai putin de patru modele: TUF Gaming A15 si F15, respectiv variantele acestora de 17 inci, TUF Gaming A17 si F17. Acestea vor fi dotate cu procesoare din gama AMD Ryzen 4000, sau pentru fanii Intel vor fi disponibile si variante cu procesoare Intel Core din generatia a 10-a. Pe partea grafica, NVIDIA va fi vinovatul, astfel configuratia de top a lui TUF Gaming A15 contine placa video NVIDIA GeForce RTX 2060, in timp ce modelul A17 va avea maxim GTX 1660 Ti. De ce aceasta alegere? Ei bine, modelul de 15″ va avea un panou IPS FullHD de 144Hz, in timp ce modelul de 17″, chiar daca mai mare, pastreaza aceeasi rezolutie insa ofera un panou de numai 120Hz.

Alte schimbari au aparut si la aspect, astfel noile modele TUF pastreaza designul solid cu care ne-au obisnuit, insa ofera doua variante destul de diferite cand vine vorba de carcasa. Prima varianta este Fortress Gray care are un capac metalic prelucrat prin sablare pentru a evidentia textura fina a materialului inainte de a fi finisat in nuanta de gri din nume. Cea de-a doua varianta este Bonfire Black; un model mai agresiv al carui finisaj a fost gandit pentru gamerii extrovertiti. Formele trapezoidale mari din centrul capacului evoca modelul hexagonal folosit peste tot in carcasa si atrage atentia asupra logo-ului TUF Gaming incustat.

La interior, ambele modele imi amintesc de generatia trecuta, FX505, un model al carui aspect l-am apreciat, mai ales ca folosesc personal unul si am fost placut surprins de acesta. Racirea se asorteaza si ea cu carcasele, astfel modelul de tip fagure de pe spatele laptopului functioneaza si pe post de admisie pentru aerul care ajunge la ventilatoarele si radiatoarele din interior.

Daca exista un lucru care m-a facut mereu sa aleg un desktop in detrimentul unui laptop, sigur era vorba de posibilitatea de upgrade. Pentru mult timp, am considerat un laptop a fi o bucata metalica cu ecran care odata ce s-a stricat, adios. TUF Gaming omoara putin din aceasta preconceptie si chiar daca procesorul si chip-ul grafic sunt inca una cu placa de baza, noile modele ofera doua sloturi SO-DIMM ce suporta pana la 32GB de RAM cu suport pentru frecvente de pana la 3200Mhz si doua sloturi M.2 care iti vor permite sa adaugi cat de multa stocare vrei pentru jocurile tale. De asemenea, vor exista configuratii care iti vor permite sa adaugi SSD-uri NVMe de pana la 1TB pentru a avea un mediu de stocare incapator si foarte rapid.

Avem parte de o reimprospatare si pe partea de conectivitate, astfel noile modele TUF Gaming ofera doua porturi USB 3.2 Gen 1 Tip A si un port USB 3.2 Gen 2 Tip C. Acesta din urma, suporta conectarea de monitoare cu G-Sync prin intermediul moduluiu alternativ DisplayPort 1.4, iar portul HDMI 2.0b permite concetarea unui proiector, monitor aditional sau chiar a unui TV cu ecran mare. Partea dreapta nu a mai fost lasata goala, acum adapostind un port USB clasic pentru dispozitive mai vechi.

Per total, noile modele TUF Gaming sunt un upgrade peste generatia veche, atat din perspectiva aspectului, cat si a dotarilor si specificatiilor. Acestea vor fi disponibile in Romania incepand cu luna martie a acestui an, iar preturile pornesc de la aproximativ 3799 de lei, TVA inclus.

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares