Press "Enter" to skip to content

AMD la CES 2020 – Ryzen 4000, RX 5600 XT si multe altele!

AMD va avea una dintre cele mai interesante prezentari din cadrul CES 2020 si puteti urmari transmisiunea LIVE din Las Vegas, chiar pe canalul de YouTube al companiei. Stim deja ca se va vorbi despre Ryzen 4000; mai exact APU-urile next-gen de la AMD care vor deschide noi drumuri pentru laptopuri. De asemenea, stim sigur si ca vom afla detalii picante despre o noua placa video: AMD Radeon RX 5600 XT.  Dupa spusele sefei de la AMD, Dr. Lisa Su, prezentarea va mai dezvalui un lucru interesant.

Suntem in luna Ianuarie, ceea ce inseamna ca industria tech este zguduita din temelii odata cu Consumer Electronics Show (CES) care se desfasoara chiar in Orasul Pacatelor, Sin City, sau asa cum e trecut pe harta, Las Vegas. Oficial, expozitia incepe maine, dar deja orasul a fost invadat, iar in decursul zilei de astazi, 6 Ianuarie, ora 14:00 Pacific Time, sau ora 00:00 in Romania, AMD va gazdui prima mare conferinta de presa.

Compania americana promite sa depaseasca din nou limitele si sa faca din 2020, un an incredibil pentru pasionatii de calculatoare puternice, astfel prezentarea AMD din cadrul CES 2020 nu este un eveniment de ratat pentru pasionatii de hardware.

Pana incepe insa conferinta de presa, haideti sa facem o mica recapitulare a ceea ce vom vedea: cea mai interesanta parte a prezentarii este reprezentata de APU-urile Renoir bazate pe Zen 2. Noile procesoare se vor folosi de aceeasi arhitectura pe 7nm pe care am tot laudat-o odata cu aparitia generatiei Ryzen 3000 de anul trecut, care va fi combinata cu o versiune modificata a arhitecturii grafice Vega GPU.

APU-urile AMD Renoir vor fi reprezentate in liga mare de modelul cu 8 nuclee si 16 thread-uri, Ryzen 7 4800HS. Acest procesor a fost „scapat” pe internet de catre ASUS in prezentarea noii serii de laptopuri Zephyrus care vin dotate cu procesoare AMD. Bine, la aceasta categorie si Intel se prezinta bine, avand un model care se bate „mano-a-mano” cu noul Ryzen, avand in comun acelasi format 8c/16t, numai ca procesorul taberei albastre este capabil, teoretic, sa atinga 5Ghz+ pe unul dintre nuclee.

AMD Zen Roadmap

De asemenea, avem sansa sa aflam primele detalii despre procesoarele AMD Ryzen 4000 pentru desktop, care se vor numi Vermeer. Acestea vor fi primele procesoare 7nm+ Zen 3 si ar trebui sa apara undeva in a doua jumatate a acestui an. Nu se stie mai nimic in acest moment despre noile modele, insa in trecut AMD a spus ca acestea ar fi ceva mai mult decat un simplu refresh.

Pe partea de grafica, tabara rosie va prezenta noua placa video AMD Radeon RX 5600 XT: probabil cel mai prost tinut secret din industria tech al ultimilor ani, intrucat deja stim cam tot ce trebuie sa stim despre placa de cateva saptamani gratie unor „scurgeri” din partea partenerilor.

radeon rx 5000

Asta sa fie tot din partea AMD oare? Ei bine, au tot aparut discutii despre placi video high-end care ar putea vedea lumina rosie a zilei, care ar fi capabile sa tina piept celor mai puternice modele de la NVIDIA. Oare ne va prezenta Dr. Lisa Su aceste Nvidia Killer pe scena CES 2020, sau sunt doar speculatii? Sa nu uitam nici faptul ca AMD a surprins pe toata lumea anul trecut, odata cu lansarea AMD Radeon VII, deci nu este exclusa nici o surpriza de magnitudine mare.

PCGamesN

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares