Press "Enter" to skip to content

Netflix va crea un documentar dedicat aplicatiei Spotify

In timp ce asteptam ca Aaron Sorkin sa scrie continuarea pentru The Social Network, Netflix incearca sa mai atraga ceva public caruia ii va spune povestea unui start-up din industria tech care a devenit un brand global. Compania a anuntata ca va crea un serial original bazat pe Spotify si creatorii sai, Daniel Ek si Martin Lorentzon.

Nu exista prea multe detalii despre proiect, iar Netflix nu a precizat daca rezultatul final va fi in formatul docu-series sau un material dramatizat. Ultima varianta pare insa mai realista tinand cont de povestea din spatele companiei si de faptul ca Yellow Bird UK, compania producatoare are un pedigree in cateogria dramelor.

Netflix a spus ca va filma serialul care momentan nu are un nume, atat in Engleza, cat si in Suedeza. Cum era de asteptat, Netflix a incercat sa implice multi actori din tara de origine a Spotify. Compania a apelat la Per-Olav Sørensen, alaturi de care a mai lucrat la proiectul Quicksand, pentru a regiza productia. Scriptul va fi si el inspirat din Spotify Untold, o poveste non-fictiva despre cum s-a dezvoltat compania, scrisa de jurnalistii Sven Carlsson si Jonas Leijonhufvud.

Spre deosebire de The Social Network, se pare ca povestea Spotify spusa de Netflix vrea sa fie o portretizare pozitiva a subiectului.

Este o poveste despre cum convingerile puternice, dorinta arzatoare, relatiile si visele mari pot ajuta micii jucatori sa obtina un statut important in timp ce revolutioneaza modul in care ascultam muzica.

Bazat pe descrierea materialului sursa, fostul CEO Apple, Steve Jobs ar putea aparea si el, dar in pozitia de adversar. Desigur, cand vine vorba de relatie dintre Spotify si Apple, Netflix cu siguranta va avea o gramada de material din care sa aleaga, mai ales ca la inceputul acestui an compania de streaming a depus o plangere la Comisia Europeana impotriva creatorilor iPhone. Nu stim inca data in care va fi lansat acest material, dar cu siguranta cei de la Netflix ne vor oferi mai multe detalii in saptamanile sau lunile urmatoare.

Engadget

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares