Press "Enter" to skip to content

Apple ar putea lansa un iPhone fara nici un fel de port in 2021

Au analist al Apple recunoscut, Ming-Chi Kuo a publicat un nou studiu in care vorbeste despre urmatorii doi ani din viata terminalului iPhone in care dezbate un subiect foarte interesat: modelul flagship al Apple din anul 2021 ar fi primul care sa elimine total portul Lightning. Insa daca sunteti fanii USB-C-ului, nu ar trebui sa fiti entuziasmati. Conform raportului lui Kuo, Apple nu va inlocui portul proprietar cu un USB-C; in schimb, se va baza pe o experienta in totalitate wireless pentru incarcare si conectare la alte dispozitive si accesorii.

O astfel de schimbare ar fi imensa pentru Apple, care s-a bazat pe port-ul Lighting pentru toate dispozitivele sale inca de la lansarea acestuia odata cu iPhone 5 in 2013. Daca iPhone-urile moderne se bazeaza din ce in ce mai putin pe sincronizarea fizica a datelor, trecerea la un model exclusiv wireless va provoca ramificatii enorme asupra industriei tech, cu firmele de accesorii, cabluri si alte elemente de conectica fiind afectate in mod direct. Desigur, mai avem mult si bine pana in 2021, iar 2020 nici macar nu a inceput, astfel vom vedea odata cu modelele de anul viitor in ce directie se va indrepta Apple, insa Kuo are o reputatie buna de „prevestitor” al planurilor companiei, ceea ce inseamna ca este o posibilitate foarte mare sa vedem aceasa schimbare adusa modelelor viitoare.

Apple ar putea trece de la Lightning direct la o experienta fara fire in 2021

In plus, notitele lui Kuo intra in detalii referitor la ce ne putem astepta de la line-up-ul Apple pentru anul 2020, iar acesta vorbeste despre cinci telefoane diferite. Primul dintre acestea ar fi mult-asteptatul iPhone SE 2, despre care Kuo spune ca va avea un ecran LCD de 4.7″ si un format asemanator cu cel al lui iPhone 8.

Noile modele de iPhone sunt insa cele care aduc cele mai interesante schimbari: Kuo spune ca Apple va oferi patru modele cu ecrane OLED, toate fiind insotite de tehnologia 5G. La fel ca si pe modelele de anul acesta, se pare ca vor fi dotate cu un ansamblu de trei camere high-end (care vor avea si tehnologia ToF) si vor veni in doua variante de dimensiune. Un model de 6.1″ si inca unul de 6.7″. Presupun ca acestea ar fi inlocuitoarele pentru iPhone 11 Pro si Pro Max.

De asemenea, ar mai exista si un model low-end cu doar doua camere, asemanator cu iPhone 11. Insa, in ciuda modelului curent, terminalul cu doua camere ar veni si el in doua varietati: un model cu ecran de 6.1″ care se aseamana mult cu iPhone 11-le pe care il avem acum pe piata, dar si un model mai mic de 5.4″.

Personal, sunt foarte curios daca aceste zvonuri se vor fructifica si chiar mi-ar placea sa vad o revenire a telefoanelor sub-6″ intrucat nu toata lumea prefera sa aiba in buzunar un mini televizor, sau nu ii gasesc o utilitate. Mi-ar placea sa existe un telefon mic, insa puternic, care sa aiba destula performanta incat sa-mi indeplineasca task-urile de zi cu zi, asta fara sa coste o mana si un picior. Poate ca visez prea departe, sau poate ca totul va deveni insa realitate. Un lucru este cert. Anul 2020 se apropie si odata cu el, va incepe un nou sezon de zvonuri, lansari si prezentari.

The Verge

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares