Press "Enter" to skip to content

Human Head dat în judecată pentru abandonarea lui Rune 2

Mai știți cum Rune 2 a fost lansat în aceeași zi în care dezvoltatorul, studioul Human Head, și-a închis porțile? Eh, erau vremuri stranii atunci, dar o postare de pe pagina oficială a jocului spunea că suportul oficial va continua și toate cele.

Totuși lucrurile nu sunt chiar atât de fericite în regatul vikingilor, pentru că noua încarnare a lui Human Head este acum dată în judecată. De către cine? De către Ragnarok…nu jocul, ci publisher-ul care se ocupă de Rune 2. Motivul este destul de ușor de înțeles, compania a fost informată că Human Head își va lua tălpășița în ziua în care s-a întâmplat. Studioul a fost reformat sub numele Roundhouse, în proprietatea celor de la Bethesda, și a cam uitat să dea celor de la Ragnarok resursele necesare pentru a putea oferi suport continuu jocului.

Mai exact, codul sursă este încă la Human Head/Roundhouse, studioul refuzând până acum să îl cedeze. În schimb, par să fi încercat să încarce o variantă modificată a sa pe Epic Games Store.

Ragnarok apelează la instanță pentru a i se returna codul sursă și resursele aferente jocului, pe care practic le deține, având rolul de finanțator și publisher. Apoi, pentru că Human Head și-a luat tălpășița în secret, mai cere și daune. Compania vrea restituirea a 100 de milioane de dolari, reprezentând investiția făcută la Human Head, banii dați co-fondatorilor studioului, costurile de la tribunal, și daune provocate de abandonul lor.

Deocamdată Human Head/Roundhouse/Bethesda încă nu a făcut o declarație oficială.

[Eurogamer]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares