Press "Enter" to skip to content

Sony aniversează 25 de ani de PlayStation

Pe 3 decembrie 1994, fix acum 25 de ani, Sony lansa prima generaţie de console PlayStation în Japonia. Bucurându-se de succes încă de la început, cu nu mai puţin de 100 000 de exemplare vândute doar în prima sa zi pe piaţă, primul PlayStation a scris istoria jocurilor video, ridicând Sony pe culmile acestei industrii.

Generaţia PS1 a sfârşit cu peste 100 de milioane de console comercializate, record depăşit de PlayStation 2, care, până în acest moment, rămâne cea mai de succes consolă “de casă”, cu peste 150 de milioane de exemplare vândute în toata lumea. Chiar dacă nici PlayStation Portable (PSP) şi nici PlayStation 3 (PS3) nu s-au descurcat rău, ambele console înregistrând vânzări individuale de peste 80 de milioane de exemplare la nivel global, PlayStation 4 a marcat cu adevărat revenirea celor de la Sony în fruntea industriei, PS4 depăşind recent bariera celor 100 de milioane de console vândute.

De altfel, Sony continuă să comercializeze consolele PlayStation 4 şi jocurile pentru acestea, promovându-le destul de agresiv în toate colţurile lumii. În 2020, PS4 îşi va trăi însă cel din urmă an de glorie, cu ultimele titluri exclusive de mare anvergură, precum The Last of Us Part II şi Ghost of Tsushima, urmând că următorul sezon al sărbătorilor de iarnă să marcheze lansarea viitoarei generaţii de console de la Sony: PlayStation 5.

Cam acestea sunt şi punctele atinse de Jim Ryan, actualul CEO al Sony Interactive Entertainment, în cadrul postării aniversare publicate pe PlayStation Blog. Din păcate, chiar dacă avem de-a face cu aniversarea unui sfert de secol de PlayStation, conducerea Sony nu a considerat că acest eveniment ar trebui marcat într-un mod special, păstrând surprizele (cel mai probabil legate de PS5) pentru anul viitor.

Totuşi, cu această ocazie, a fost dat startul unei noi runde de promoţii de Crăciun pe PlayStation Store, numeroase jocuri de PS4 fiind oferite la preţuri reduse cu până la 70%.

Să sperăm că dezamăgirea cauzată de marcarea unui asemenea moment important din istoria PlayStation cu o simplă postare pe PlayStation Blog va fi dată uitării odată cu dezvăluirea oficială a viitorului PlayStation 5.

PlayStation 25 de ani

Articol preluat de pe go4it.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares