Press "Enter" to skip to content

Google este investigat iar de Comisia Europeană

Google s-a trezit zilele trecute cu o mică amendă de vreo 170 de milioane de dolari prin SUA, deoarece Youtube colecta date de la copii sub 13 ani. Acest gen de lucru te face să te întrebi oare ce alte uneltiri mai face Google cu datele publicului.

Asta pare să se întrebe Comisia Europeană în această vreme, pentru că a început să investigheze marea companie americană tocmai din această cauză. Comisia este interesată de modul în care Google gestionează serviciile locale de căutare, serviciile de login disponibile pe diverse alte site-uri, browser-ul web și tot ce ține de componenta de reclame. Intenția este cea de a descoperi dacă nu cumva anumite date sunt folosite în moduri ce încalcă drepturile utilizatorului, sau în moduri ce nu sunt dezvăluite clar.

Ce e drept, Google oferă unelte destul de multe ce permit utilizatorului să știe ce date sunt colectate. Dar nu este încă 100% clar cine mai are acces la acele date. Facebook a tot fost vinovat în ultima vreme de astfel de scăpări.

Investigația este abia într-o fază preliminară, așa că va mai dura ceva timp până când vom vedea rezultatele sale. Google nu este tocmai neobișnuit cu amenzile, încasând deja câteva de la Comisia Europeană în valoarea a câtorva miliarde de euro.

[Reuters]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares