Press "Enter" to skip to content

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Super poate fi cea mai puternica placa video

Sunt sanse mari ca NVIDIA sa ne ofere in curand un nou flagship in materie de placi grafice, GeForce RTX 2080 Ti Super. Despre aceasta placa video tot apar zvonuri din cand in cand iar cu o fereastra de lansare aparent planificata pentru inceputul anului 2020, acum avem parte de o sursa care ne vorbeste despre specificatiile pe care este posibil ca aceasta placa sa le aiba si ce asteptari putem sa avem de la acest nou model.

Cele mai noi informatii legate de NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti SUPER vin inca o data, de la utilizatorul kopite7kimi de pe Twitter, ale carui zvonuri legate de seria RTX Super si GeForce GTX 16 s-au dovedit a fi corecte. Ultimele postari ale acestuia vorbesc despre specificatiile placii video si ce fel de performante va oferi aceasta:

Se pare ca NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti SUPER va fi dotata cu 4608 nuclee si memorie GDDR6 de 16Gbps. Cele 4608 nuclee CUDA inseamna ca nucleul Turing TU102 va fi prezent in cea mai puternica forma a sa pe noua placa, oferind 576 de nuclee tensor, 72 de nuclee pentru Ray Tracing, 288 unitati de textura si 96 ROPs. De asemenea, vitezele lui GeForce RTX 2080 Ti SUPER ar putea fi undeva in zona a 1700Mhz, asta insemnand ca ar fi mai rapida decat Titan RTX; o decizie pe care NVIDIA o va lua cu greu, deoarece singurul avantaj pe care l-ar mai avea Titan comparativ cu seria RTX 2000 ar mai fi doar capacitatea memoriei.

Ca tot veni vorba si de memorie, aceasta se zvoneste ca ar fi formata din module GDDR6 16Gbps. Nu exista nici o mentiune referitoare la memory bus sau capacitatea de memorie a noii RTX 2080 Ti SUPER, iar singura diferenta dintre noul flagship si monstrul cu numele de Titan RTX s-ar putea reduce acum doar la capacitatea memoriei de pe placa. Titan RTX ofera 24GB de memorie GDDR6 14Gbps si un bus de 384 de biti.

Noua placa din seria SUPER ar putea merge in doua directii: fie o varianta de 12GB GDDR6 cu un bus de 384 de biti, fie o varianta de 11GB GDDR6 pe 352 de biti. Cea din urma pare varianta plauzibila insa, mai ales ca placile GeForce de top au folosit un bus de memorie taiat, iar upgrade-ul la 384-bit ar fi super, cu siguranta. RTX 2080 SUPER nu a oferit suport complet pentru modulele GDDR6 de 16Gbps deoarece ar fi fost nevoie de o revizie a PCB-ului ceea ce ar fi rezultat in costuri extra. Desigur, in cazul variantei Ti SUPER, integratorii cred ca vor vrea sa faca imbunatatirile necesare.

Cel mai important factor in decizia de cumparare, ramane insa pretul placii video. Cred ca NVIDIA va proceda la fel ca si cu restul seriei SUPER, astfel vor elimina taxa pentru Founders Edition si vor pastra MSRP-ul, care in cazul RTX 2080 Ti a fost de 999 de dolari. NVIDIA isi permite sa faca aceasta miscare intrucat Turing a fost in productie de peste un an si nu mai este cazul de stocuri limitate care sa afecteze productia placilor. Cat despre lansare, NVIDIA ar putea prezenta noua placa in cadrul CES 2020.

WCCFTech

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares