Press "Enter" to skip to content

Radeon RX 5300M a fost anunțat

AMD n-a prea anunțat multe plăci video din seria RX 5000 până acum. Este aproape de parcă ar fi dezvăluit doar plăci făcute  la comandă pentru Sony, Microsoft și Apple până acum, pe care le-a lansat și sub marca Radeon ca un gând secundar. În mare parte avem două GPU-uri cu variante ciuntite, iar varianta anunțată astăzi nu prea va schimba nimic.

Radeon RX 5300 este o variație a lui 5500M, ce aduce performanță ceva mai slabă, dar nu pentru că ar fi fost redus numărul de unități efective de procesoare. Avem tot 1408 nuclee de procesare, 88 de unități de texturare și 32 de ROP-uri. Dar avem parte de frecvențe cu aproape 300MHz mai mici, la nivel de bază, memorie cu o magistrală de doar 96 biți și doar 3GB de VRAM.

Momentan, singurele dispozitive ce vor fi echipate cu acest nou GPU sunt niște modele de MacBook Pro. Nu de alta, dar seria 5500 a fost făcută cu dedicație pentru Apple, un obicei al celor de la AMD ce a dus (conform zvonurilor) la sabotarea seriei Vega și plecarea lui Raja Koduri la Intel.

Totuși, cu timpul ar putea sosi și în alte laptop-uri.

Știu că nu este o veste grozavă. Tot așteptăm să vedem dacă RDNA va avea o variantă babană, care să se lupte cot la cot măcar cu un 2080 Super, fiindcă un Ti pare cam intangibil în acest moment.

[Anandtech]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares