Press "Enter" to skip to content

Human Head Studios, realizatorul seriei Rune, s-a închis, întreaga echipă fiind preluată de Bethesda

Vă mai aduceţi aminte de Rune II, joc numit iniţial Rune: Ragnarok, de care vă povestim pe Go4games încă din 2017? Ei bine, jocul tocmai a fost lansat prin intermediul Epic Games Store, de unde poate fi achiziţionat la preţuri ce încep de la 24,99€.

Totuşi nu vă putem recomanda cumpărarea lui Rune II, echipa dezvoltatoare Human Head Studios anunţând, imediat după apariţia jocului, că se desfiinţează, condiţiile financiare vitrege nepermiţându-i să continue susţinerea acestui proiect. Şi, având în vedere că Rune II a fost prezentat drept un “live service” ce urma să evolueze continuu, ne vine greu să credem că suportul pentru jocul defunctului Human Head Studios va continua.

Nu toate veştile sunt însă rele, mai ales pentru foştii angajaţi ai Human Head Studios. Văzându-se în imposibilitatea financiară de a mai continua, şefii studioului au apelat la Bethesda, publisher alături de care echipa a mai lucrat pentru proiectul Prey 2, anulat între timp. Din fericire, de această dată, cei de la Bethesda s-au dovedit a fi mult mai deschişi, preluând toţi foştii angajaţi ai Human Head Studios şi deschizând astfel un nou studio de producţie, aflat în proprietatea publisher-ului: Roundhouse Studios.

Astfel, noua echipă de la Roundhouse Studios, formată din veterani cu peste două decenii de experienţă în domeniu, ce şi-au adus aportul la jocuri precum Prey (originalul din 2006, dezvoltat alături de 3D Realms), Dead Man’s Hands, Rune, Rune II, Lost Within, Batman: Arkham Origins sau BioShock Infinite, va porni imediat lucrul la noi proiecte pentru publisher-ul Bethesda. Interesant este faptul că Bethesda a încercat să cumpere Human Head Studios pe vremea când echipa încă dezvolta Prey 2, însă preluarea a fost refuzată de studio la acea vreme.

Roundhouse Studios devine cel de-al doilea studio de producţie ce s-a alăturat celor de la Bethesda în ultima lună, publisher-ul preluând şi Alpha Dog Games, o echipă din Canada specializată pe dezvoltarea titluri pentru dispozitivele mobile.

Articol preluat de pe go4it.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares