Press "Enter" to skip to content

Seagate se pregătește pentru HDD-uri de 50TB

Bătălia pentru a menține HDD-urile relevante continuă, iar Seagate anunță că va încerca să aducă o mare contribuție până în anul 2026, prin lansarea unor modele cu o capacitate de 50TB.

Această capacitate foarte mare este posibilă mulțumită tehnologiei HAMR, ce presupune folosirea unui sistem adițional de încălzire a discului în timpul scrierii, pentru a spori densitatea. Dar până acolo mai avem ceva timp de așteptat, iar tehnologia încă mai trebuie dezvoltată și dusă până la maturitate. Iar primul pas va fi lansarea unor HDD-uri HAMR de 20TB până la sfârșitul anului viitor.

Până atunci, la începutul lui 2020 vom avea HDD-uri de 18TB, ce încă mai folosesc tehnologia contemporană, precum și alte HDD-uri de 20TB ce se folosesc de Shingled Magnetic Recording. Aceasta este o altă tehnologie, ce permite îngrămădirea mai multor date pe aceleași platane pe care le știm de ani și ani de zile.

În ceea ce privește vitezele, nu cred că are rost să mai vorbim de așa ceva când avem SSD-uri PCI-E 4.0 pe piață. Dar vin cu două motorașe pentru capetele de citire/scriere, permițând acțiuni independente. Așa că pentru stocarea de date prin servere vor fi foarte, foarte utile.

[Anandtech]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares